Til hovedinnhold

Osteiskake med popcorn og karamell

7 h
10 varer
825
osteiskake med popcorn og karamell
Arild Kvangarsnes

Denne iskaken er midt i blinken for alle som er glad i is, ostekake, popcorn og karamell. Her får du nemlig alt i ett! Oppskriften på osteiskake er det matglade Sonia Huanca Vold som står bak, og kaken er en kombinasjon av en gammel favoritt og ny inspirasjon.
– Pynten er inspirert av popcorn-isen som restauranten Hitchhiker hadde på menyen før. Spiser jeg noe jeg elsker, prøver jeg alltid å lage noe lignende hjemme, forteller hun til Godt.
Til iskaken har hun brukt morens gamle osteiskake-oppskrift, som hun beskriver som en sikker vinner. Den fungerer både til kuleis, ispinner og iskake med ulike toppinger.

Ingredienser

6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 12 stk digestive-kjeks
  • 50 g smør
  • 1 ss karamellsaus

Iskrem

  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 stk eggehvite
  • 2.5 dl sukker
  • 3 dl fløte

Pynt

  • karamellsaus
  • popcorn
  • Popping Candy

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 12 stk digestive-kjeks
  • 50 g smør
  • 1 ss karamellsaus

Iskrem

  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 stk eggehvite
  • 2.5 dl sukker
  • 3 dl fløte

Pynt

  • karamellsaus
  • popcorn
  • Popping Candy
Knus kjeksen, bland inn smeltet smør og karamell. Trykk blandingen i bunnen av en springform.
Pisk kremosten og eggeplommene til en jevn blanding.
Pisk eggehvitene og sukkeret til marengs. Deretter pisker du fløten til krem.
Vend ostekrem, marengs og krem sammen til én blanding. Hell blandingen over formen med kjeksbunn og sett i fryseren til isen stivner.
Popcorn-pynten tar du på like før servering. Du kan bruke en tykk, salt karamellsaus samt søt og salt popcorn, men det fungerer også fint med «vanlig» popcorn og karamellsaus. Er du tålmodig, kan du poppe popcorn og lage salt karamellsaus selv.
Popcorn-pynten tar du på like før servering. Du kan bruke en tykk, salt karamellsaus samt søt og salt popcorn, men det fungerer også fint med «vanlig» popcorn og karamellsaus. Er du tålmodig, kan du poppe popcorn og lage salt karamellsaus selv.
Avslutt med et dryss popping candy som smeller i munnen!
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen, bland inn smeltet smør og karamell. Trykk blandingen i bunnen av en springform.
Pisk kremosten og eggeplommene til en jevn blanding.
Pisk eggehvitene og sukkeret til marengs. Deretter pisker du fløten til krem.
Vend ostekrem, marengs og krem sammen til én blanding. Hell blandingen over formen med kjeksbunn og sett i fryseren til isen stivner.
Popcorn-pynten tar du på like før servering. Du kan bruke en tykk, salt karamellsaus samt søt og salt popcorn, men det fungerer også fint med «vanlig» popcorn og karamellsaus. Er du tålmodig, kan du poppe popcorn og lage salt karamellsaus selv.
Popcorn-pynten tar du på like før servering. Du kan bruke en tykk, salt karamellsaus samt søt og salt popcorn, men det fungerer også fint med «vanlig» popcorn og karamellsaus. Er du tålmodig, kan du poppe popcorn og lage salt karamellsaus selv.
Avslutt med et dryss popping candy som smeller i munnen!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?