Til hovedinnhold

Blomkålsuppe med bacon

30 min
9 varer
1.7k
Blomkålsupppe med bacon
Trine Sandberg/Trines mat 2

Blomkålsuppe minner matblogger Trine Sandberg om barndommens somre. I sin kokebok «Trines mat 2» har hun pimpet opp barndommens blomkålsuppe ved å toppe med purre og sprøstekt bacon. 

Baconet kan eventuelt erstattes med sprøstekt spekeskinke eller chorizo.

Hun tipser også om at hvis du ønsker en vegetarisk blomkålsuppe kan du sløyfe baconet, og eventuelt tilsette noen ristede gresskarkjerner over garnityret. Kyllingbuljongen erstattes med grønnsaksbuljong.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Trines mat 2».

Ingredienser

4
porsjoner
  • 750 g blomkål
  • 1 stk løk
  • 9 dl kyllingkraft, buljong eller utblandet fond
  • 2.5 dl melk
  • 2 ss crème fraîche, eller rømme
  • 0.5 stk purreløk, strimlet
  • 200 g bacon, strimlet
  • salt og kvernet pepper
  • persille, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g blomkål
  • 1 stk løk
  • 9 dl kyllingkraft, buljong eller utblandet fond
  • 2.5 dl melk
  • 2 ss crème fraîche, eller rømme
  • 0.5 stk purreløk, strimlet
  • 200 g bacon, strimlet
  • salt og kvernet pepper
  • persille, finhakket
Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Hold av noen små buketter (ca. 100 gram) som skal benyttes som garnityr.
Kok opp kraft og melk og tilsett blomkål og løk, og la det småkoke til blomkålen er mør. Koketiden vil variere etter størrelsen på blomkålbitene dine, men beregn cirka 15 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak eventuell til med litt crème fraîche (eller rømme) om ønskelig, og kjør den litt til. Gi suppen et lett oppkok, og smak til med salt og pepper.
Mens blomkålen koker sprøsteker du baconet i en tørr stekepanne. Legg baconet til side. Ha resten av blomkålbukettene i pannen og tilsett om nødvendig litt smør eller olje. La blomkålen frese på middels varme til den tar litt farge og er så vidt mør, men fortsatt har litt «spenst».
Mot slutten av steketiden tilsettes den strimlede purreløken og det sprøstekte baconet. Smak til med litt salt, om nødvendig.
Øs opp suppen i suppeskåler og fordel garnityret over. Gi suppen et dryss av finhakket persille, drypp eventuelt over litt av din beste olivenolje – og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Hold av noen små buketter (ca. 100 gram) som skal benyttes som garnityr.
Kok opp kraft og melk og tilsett blomkål og løk, og la det småkoke til blomkålen er mør. Koketiden vil variere etter størrelsen på blomkålbitene dine, men beregn cirka 15 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak eventuell til med litt crème fraîche (eller rømme) om ønskelig, og kjør den litt til. Gi suppen et lett oppkok, og smak til med salt og pepper.
Mens blomkålen koker sprøsteker du baconet i en tørr stekepanne. Legg baconet til side. Ha resten av blomkålbukettene i pannen og tilsett om nødvendig litt smør eller olje. La blomkålen frese på middels varme til den tar litt farge og er så vidt mør, men fortsatt har litt «spenst».
Mot slutten av steketiden tilsettes den strimlede purreløken og det sprøstekte baconet. Smak til med litt salt, om nødvendig.
Øs opp suppen i suppeskåler og fordel garnityret over. Gi suppen et dryss av finhakket persille, drypp eventuelt over litt av din beste olivenolje – og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?