Til hovedinnhold

Makaronigrateng med kylling og brokkoli

1 h
10 varer
4.9k
Makaronigrateng med kylling og brokkoli

Makaronigrateng med kylling og brokkoli er skikkelig digg mat - både for barn og voksne. Denne gratengen er ekstra mettende og en fullverdig middag.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli
  • 600 g kyllingfilet
  • 300 g makaroni, gjerne en stor variant
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 200 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli
  • 600 g kyllingfilet
  • 300 g makaroni, gjerne en stor variant
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 200 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del brokkolien i små buketter.
Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme.
Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne.
Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten. Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende.
Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter eller til overflaten er pent gyllen. Dryss over litt hakket persille og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del brokkolien i små buketter.
Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme.
Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne.
Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten. Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende.
Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter eller til overflaten er pent gyllen. Dryss over litt hakket persille og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?