Til hovedinnhold

Det søte livs lapper

20 min
6 varer
1.4k
Lapper og hjemmelaget syltetøy
Kristine Ilstad

Lapper er alltid populære og veldig raske å lage. Lapper med kefir inneholder dessuten lite fett som gjør at de egner seg godt som hverdagskos. Server gjerne lappene med hjemmelaget syltetøy ved siden av.

Hornsalt har en karakteristisk lukt og smak,og kan fint sløyfes om du liker lappene best uten. Oppskriften gir cirka 25 lapper.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 dl kefir
  • 5 ss sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt, kan sløyfes
  • 4 dl hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl kefir
  • 5 ss sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt, kan sløyfes
  • 4 dl hvetemel
Visp sammen kefir, sukker og egg.
Sikt natron og hornsalt med hvetemelet og ha dette deretter i bollen. Bland alt raskt sammen til en klumpfri røre.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca. 3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca.  3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!

Tips

Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen kefir, sukker og egg.
Sikt natron og hornsalt med hvetemelet og ha dette deretter i bollen. Bland alt raskt sammen til en klumpfri røre.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca. 3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca.  3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!

Tips

Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?