Til hovedinnhold

Flanterte med blåbær og bringebær

2 h
8 varer
819
Flanterte med blåbær og bringebær

Flanterte med blåbær og bringebær er midt i blinken hvis du er tilhenger av både bær og karamellpudding! Som en siste finish kan du karamellisere hele overflaten på den bakte terten med et tynt lag demerarasukker og en creme brulee brenner. Det blir sprøtt og karamellaktig godt!

Det er lurt å la stekebrettet med terten stå halvveis i ovnen når du heller over eggeblandingen. Da kan du forsiktig skyve brettet på plass, uten at eggeblandingen skvulper over kanten på formen.

Oppskriften passer til en terteform ca. 26-28 cm i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i små terninger
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 stk egg

Fyll

  • 1.5 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 4 stk egg, store
  • 130 g sukker
  • 250 g bær, friske blåbær og/eller bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i små terninger
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 stk egg

Fyll

  • 1.5 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 4 stk egg, store
  • 130 g sukker
  • 250 g bær, friske blåbær og/eller bringebær
Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en rund leiv og kle terteformen med mørdeigen. Klem deigen forsiktig inntil og litt over kanten. Rull kjevla over slik at du fjerne det overflødige.
Prikk bunnen lett med en gaffel og la den gjerne få hvile i kjøleskapet i 30 minutter før steking.
Varm ovnen til 180 grader varmluft.
Legg et stykke bakepapir over tertebunnen og fyll på med tørkede erter. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter.
Løft ut ertene. Hvis bunnen virker ustekt, kan du steke den videre uten ertene i  5-10 minutter. Hvis det forkommer huller eller sprekker i den ferdigstekte bunnen, kan disse tettes med litt av mørdeigen som ble til overs.
Visp sammen melk, fløte, egg og sukker.
Visp sammen melk, fløte, egg og sukker.
Dryss bærene over den forstekte bunnen.
Hell forsiktig over eggeblandingen og stek terten midt i ovnen i ca. 45 minutter til den har satt seg og fått en gyllen overflate.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en rund leiv og kle terteformen med mørdeigen. Klem deigen forsiktig inntil og litt over kanten. Rull kjevla over slik at du fjerne det overflødige.
Prikk bunnen lett med en gaffel og la den gjerne få hvile i kjøleskapet i 30 minutter før steking.
Varm ovnen til 180 grader varmluft.
Legg et stykke bakepapir over tertebunnen og fyll på med tørkede erter. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter.
Løft ut ertene. Hvis bunnen virker ustekt, kan du steke den videre uten ertene i  5-10 minutter. Hvis det forkommer huller eller sprekker i den ferdigstekte bunnen, kan disse tettes med litt av mørdeigen som ble til overs.
Visp sammen melk, fløte, egg og sukker.
Visp sammen melk, fløte, egg og sukker.
Dryss bærene over den forstekte bunnen.
Hell forsiktig over eggeblandingen og stek terten midt i ovnen i ca. 45 minutter til den har satt seg og fått en gyllen overflate.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?