Til hovedinnhold

Ripsfromasj

4 h 30 min
6 varer
147
Ripsfromasj
Kristine Ilstad - Det søte liv

Ripsfromasj er en nydelig, sommerlig dessert med rips! Den søte fromasjen står i herlig kontrast til de syrlige ripsbærene. Server gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

4
porsjoner

Fromasj

  • 8 plate(r) gelatin
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann, varmt
  • 4 dl kremfløte
  • 2 dl rips
  • 0.5 dl sukker

Pynt

  • 0.5 dl rips

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Fromasj

  • 8 plate(r) gelatin
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann, varmt
  • 4 dl kremfløte
  • 2 dl rips
  • 0.5 dl sukker

Pynt

  • 0.5 dl rips
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og 1,5 dl sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å vispe.
Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og 0,5 dl sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen.
Hell dette enten i en serveringsskål og eller i fire mindre dessertskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten, til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
Pynt med rips før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og 1,5 dl sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å vispe.
Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og 0,5 dl sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen.
Hell dette enten i en serveringsskål og eller i fire mindre dessertskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten, til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
Pynt med rips før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?