Til hovedinnhold

Brød med rosmarin og nøtter

45 min
5 varer
920
Brød med rosmarin og nøtter

Dette nøttebrødet er ikke bare supersaftig og godt, det er også veldig raskt og enkelt å lage det. Ikke noe elting eller heving. Bare rør sammen valgfrie nøtter og frø med egg som bindemiddel og sett det rett i ovnen.

Siden brødet ikke inneholder noe mel holder det seg også saftig mye lenger. Dette brødet har jeg fint stående i opptil en uke. Det er også godt som ristet og perfekt matpakkebrød!

Oppskriften gir et brød.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype rosmarin, valgfritt
  • 500 g nøtter, og frø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype rosmarin, valgfritt
  • 500 g nøtter, og frø
Pisk eggene sammen i en bolle.
Pisk eggene sammen i en bolle.
Tilsett olivenolje, salt og eventuelt krydder om du vil ha det i. Rosmarin, timian, paprikapulver og chili er gode smakstilsetninger.
Vei opp valgrie nøtter og frø og bland det sammen med eggene. Du trenger ikke å hakke opp nøttene. Jeg brukte en blanding av cashewnøtter, mandler, chiafrø og gresskarfrø. En annen favoritt er valnøtter, gresskarfrø og solsikkefrø.
Hell blandingen over i en brødform på ca 1 liter kledd med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.
Hell blandingen over i en brødform på ca 1 liter kledd med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggene sammen i en bolle.
Pisk eggene sammen i en bolle.
Tilsett olivenolje, salt og eventuelt krydder om du vil ha det i. Rosmarin, timian, paprikapulver og chili er gode smakstilsetninger.
Vei opp valgrie nøtter og frø og bland det sammen med eggene. Du trenger ikke å hakke opp nøttene. Jeg brukte en blanding av cashewnøtter, mandler, chiafrø og gresskarfrø. En annen favoritt er valnøtter, gresskarfrø og solsikkefrø.
Hell blandingen over i en brødform på ca 1 liter kledd med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.
Hell blandingen over i en brødform på ca 1 liter kledd med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?