Til hovedinnhold

Filoruller med spinat og feta

1 h
8 varer
407
Filoruller med spinat og feta

Knasende sprø, og uimotståelig gode. Denne oppskriften gir 12 små ruller.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 4 flak filodeig, à 45 x 45 cm
  • 50 g smør
  • 1 ss honning, flytende
  • 250 g spinat, fersk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g fetaost
  • sesamfrø, evt. nigellafrø
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 flak filodeig, à 45 x 45 cm
  • 50 g smør
  • 1 ss honning, flytende
  • 250 g spinat, fersk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g fetaost
  • sesamfrø, evt. nigellafrø
  • olivenolje
Rens spinaten. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en stor panne med en liten klunk olivenolje. Tilsett spinaten og fres den over høy varm til spinaten klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og rør hele tiden med hvitløkgaffelen. Hell all spinaten over på en tallerken og spre den utover slik at spinaten avkjøles raskt. Press mest mulig væske ut av den avkjølte spinaten.
Legg et flak filodeig på benken, pensle flaket med smørblandingen og legg et nytt flak oppå der igjen. Skjær til filodeigen slik at du får 6 firkanter av ca. 15x15 cm. F
ordel halvparten av spinaten på nedre halvdel av firkantene. Fordel halvparten av fetaosten oppå spinaten. Pensle den motsatte kanten med litt smør, rull filodeigen stramt over fyllet, brett inn kantene og rull sammen til en sylinder. Flytt de ferdige rullene over på et stekebrett med bakepapir. Gjenta prosessen med de to siste filoarkene, resten av spinaten og fetaosten.
Pensle rullene med resten av smørblandingen og dryss over frø. Stek rullene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rens spinaten. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en stor panne med en liten klunk olivenolje. Tilsett spinaten og fres den over høy varm til spinaten klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og rør hele tiden med hvitløkgaffelen. Hell all spinaten over på en tallerken og spre den utover slik at spinaten avkjøles raskt. Press mest mulig væske ut av den avkjølte spinaten.
Legg et flak filodeig på benken, pensle flaket med smørblandingen og legg et nytt flak oppå der igjen. Skjær til filodeigen slik at du får 6 firkanter av ca. 15x15 cm. F
ordel halvparten av spinaten på nedre halvdel av firkantene. Fordel halvparten av fetaosten oppå spinaten. Pensle den motsatte kanten med litt smør, rull filodeigen stramt over fyllet, brett inn kantene og rull sammen til en sylinder. Flytt de ferdige rullene over på et stekebrett med bakepapir. Gjenta prosessen med de to siste filoarkene, resten av spinaten og fetaosten.
Pensle rullene med resten av smørblandingen og dryss over frø. Stek rullene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?