Til hovedinnhold

Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller

12 h
12 varer
425
Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller
Kristine Ilstad - Det søte liv

Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller er fromasjkake , som er langt lettere og sunnere enn de fleste andre kaker. Skyr er en proteinrik og fettfri yoghurt som er tykk i konsistensen og som fås kjøpt i flere smaker. I denne kaken har jeg brukt vanilje og kirsebær for å lage en kake med to lag fromasj. Jordbær og moreller gjør kaken ekstra nydelig og sommerlig!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 225 g digestive-kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 75 g smør

Vaniljefromasj med jordbær

  • 600 g skyr, vanilje
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 8 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær, store

Kirsebærfromasj med moreller

  • 350 g skyr, kirsebær
  • 50 g melis
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 dl kremfløte
  • konditorfarge, litt, rød farge
  • 200 g moreller

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 225 g digestive-kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 75 g smør

Vaniljefromasj med jordbær

  • 600 g skyr, vanilje
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 8 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær, store

Kirsebærfromasj med moreller

  • 350 g skyr, kirsebær
  • 50 g melis
  • 4 plate(r) gelatin
  • 2 dl kremfløte
  • konditorfarge, litt, rød farge
  • 200 g moreller
Knus kjeksen og bland med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter. Sett formen kjølig.
Til vaniljefromasjen blander man først sammen Skyr vanilje, melis og vaniljeekstrakt.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter, så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen. Dette tar bare noen sekunder.
Avkjøl den smeltedee gelatinen litt før du rører den i Skyr-blandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Rens jordbærene og del dem på midten. Legg dem langsmed bunnen av formen med snittsiden vendt ut mot kakeringen.
Rens jordbærene og del dem på midten. Legg dem langsmed bunnen av formen med snittsiden vendt ut mot kakeringen.
Hell forsiktig vaniljefromasjen i formen så jordbærene blir dekket. Sett formen i kjøleskapet i fire til fem time, eller over natten, så fromasjen stivner helt.
Til kirsebærfromasjen blander man først sammen Skyr Kirsebær og melis.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter, så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen. Det tar bare noen sekunder. Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen.
Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt. Farg blandingen eventuelt litt rødere med konditorfarge. Hell forsiktig kirsebærfromasjen i formen over vaniljefromasjen. Sett formen i kjøleskapet i fire til fem timer, eller over natten, så fromasjen stivner helt.
Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt. Farg blandingen eventuelt litt rødere med konditorfarge. Hell forsiktig kirsebærfromasjen i formen over vaniljefromasjen. Sett formen i kjøleskapet i fire til fem timer, eller over natten, så fromasjen stivner helt.
Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
Pynt kaken med friske, søte moreller.
Pynt kaken med friske, søte moreller.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen og bland med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter. Sett formen kjølig.
Til vaniljefromasjen blander man først sammen Skyr vanilje, melis og vaniljeekstrakt.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter, så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen. Dette tar bare noen sekunder.
Avkjøl den smeltedee gelatinen litt før du rører den i Skyr-blandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Rens jordbærene og del dem på midten. Legg dem langsmed bunnen av formen med snittsiden vendt ut mot kakeringen.
Rens jordbærene og del dem på midten. Legg dem langsmed bunnen av formen med snittsiden vendt ut mot kakeringen.
Hell forsiktig vaniljefromasjen i formen så jordbærene blir dekket. Sett formen i kjøleskapet i fire til fem time, eller over natten, så fromasjen stivner helt.
Til kirsebærfromasjen blander man først sammen Skyr Kirsebær og melis.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter, så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen. Det tar bare noen sekunder. Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen.
Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt. Farg blandingen eventuelt litt rødere med konditorfarge. Hell forsiktig kirsebærfromasjen i formen over vaniljefromasjen. Sett formen i kjøleskapet i fire til fem timer, eller over natten, så fromasjen stivner helt.
Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt. Farg blandingen eventuelt litt rødere med konditorfarge. Hell forsiktig kirsebærfromasjen i formen over vaniljefromasjen. Sett formen i kjøleskapet i fire til fem timer, eller over natten, så fromasjen stivner helt.
Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
Pynt kaken med friske, søte moreller.
Pynt kaken med friske, søte moreller.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?