Til hovedinnhold

Raw-kake - Sjokoladekake

15 min
11 varer
278
Raw-kake - Sjokoladekake

Denne sjokoladekaken inneholder ikke gluten, melkeprodukter eller raffinert sukker og passer derfor for de aller fleste. Kaken er en raw cake, hvilket betyr at den ikke er varmebehandlet. Ingen koking eller steking er involvert. Kaken består hovedsakelig av nøtter og lages enkelt i en foodprocessor eller kraftig blender på 15 minutter. Deretter må kaken fryses i et par timer før den er klar til å nytes.

Denne er mektig, så oppskriften passer for 10-12 personer. 

Kaken blir ca. 2 cm høy. Ønsker du en høyere kake kan du doble fyllet.

Ingredienser

12
porsjoner

Bunn

  • 10 stykker dadler
  • 100 g mandler
  • 100 g cashewnøtter
  • 1 dl kokosmasse, tørket
  • 1 ss kokosfett
  • 1 ss agavesirup, kan sløyfes!
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 klype salt

Fyll

  • 300 g cashewnøtter
  • 1 stk appelsin
  • 4 stykker banan
  • 4 ss kakaopulver
  • 3 ss kokosfett
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 10 stykker dadler
  • 100 g mandler
  • 100 g cashewnøtter
  • 1 dl kokosmasse, tørket
  • 1 ss kokosfett
  • 1 ss agavesirup, kan sløyfes!
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 klype salt

Fyll

  • 300 g cashewnøtter
  • 1 stk appelsin
  • 4 stykker banan
  • 4 ss kakaopulver
  • 3 ss kokosfett
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
For å oppnå et best mulig resultat er det viktig å bløtlegge nøttene i minst en times tid, men gjerne over natten, før du går i gang med bakingen. Bløtlegg nøttene til bunnen og fyllet hver for seg. Har du ikke tid til dette går det an å skylle nøttene i varmt vann for at de skal bli litt mykere.
Start med kakebunnen. Skyll nøttene. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprocessor eller kraftig blender og kjør i et par minutter eller til du har en finmalt og seig masse.
Kle en springform på ca. 25 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Trykk ut kakebunnen så den blir jevn.
Lag så kakefyllet. Skyll nøttene og kjør dem alene i foodprocessoren i 1-2 minutter, til de er finmalt. Ikke kjør så lenge at nøttene begynner å slippe oljen - da blir det til nøttesmør.
Klem over saften fra en appelsin og ha i resten av ingrediensene til fyllet. Kjør videre til alt er en jevn masse. Hell dette over kakebunnen og jevn ut med en slikkepott.
Sett hele kaken i fryseren i minst fem timer, eller til den har stivnet helt. Ta kaken opp 15-20 minutter før servering. Kaken kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Serveres med spiselige blomster eller bær.
woman cooking

Bon appetit!

For å oppnå et best mulig resultat er det viktig å bløtlegge nøttene i minst en times tid, men gjerne over natten, før du går i gang med bakingen. Bløtlegg nøttene til bunnen og fyllet hver for seg. Har du ikke tid til dette går det an å skylle nøttene i varmt vann for at de skal bli litt mykere.
Start med kakebunnen. Skyll nøttene. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprocessor eller kraftig blender og kjør i et par minutter eller til du har en finmalt og seig masse.
Kle en springform på ca. 25 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Trykk ut kakebunnen så den blir jevn.
Lag så kakefyllet. Skyll nøttene og kjør dem alene i foodprocessoren i 1-2 minutter, til de er finmalt. Ikke kjør så lenge at nøttene begynner å slippe oljen - da blir det til nøttesmør.
Klem over saften fra en appelsin og ha i resten av ingrediensene til fyllet. Kjør videre til alt er en jevn masse. Hell dette over kakebunnen og jevn ut med en slikkepott.
Sett hele kaken i fryseren i minst fem timer, eller til den har stivnet helt. Ta kaken opp 15-20 minutter før servering. Kaken kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Serveres med spiselige blomster eller bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?