Til hovedinnhold

Brownies med pekannøtter og sjokoladeglasur

1 h
10 varer
519
Brownies med pekannøtter og sjokoladeglasur

Brownies med pekannøtter og sjokoladeglasur slår aldri feil!

Kaken er fylt med pekannøtter for ekstra god smak, og den er toppet med en sjokoladeglasur som er så god at man ikke kan få nok av den.

Server gjerne kaken med en kule is og et par moreller. 

Bruk en form som er 25 x 25 cm eller 20 x 30 cm.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss bakekakao
  • 100 g pekannøtter, eller valnøtter

Sjokoladeglasur

  • 2 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss bakekakao
  • 100 g pekannøtter, eller valnøtter

Sjokoladeglasur

  • 2 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 ss smør
Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig. 
Rør inn sjokoladesmøret og tilsett vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Rør til deigen er glatt og jevn og bland til slutt inn grovhakkede nøtter.
Hell røren over i kakeformen og stek browniesen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå et minutt før du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet.
Rør til slutt inn smøret. Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Eventuelt kan du kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.
Hell glasuren over den avkjølte kaken, som fortsatt er i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Løft browniesen ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
Løft browniesen ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig. 
Rør inn sjokoladesmøret og tilsett vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Rør til deigen er glatt og jevn og bland til slutt inn grovhakkede nøtter.
Hell røren over i kakeformen og stek browniesen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå et minutt før du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet.
Rør til slutt inn smøret. Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Eventuelt kan du kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.
Hell glasuren over den avkjølte kaken, som fortsatt er i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Løft browniesen ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
Løft browniesen ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?