Til hovedinnhold

Saftige spareribs med hjemmelaget rub

5 h
11 varer
676
Saftige spareribs med hjemmelaget rub

Hjemmelagde spareribs er en tidkrevende affære, men slettes ikke vanskelig. Den krever riktignok kontroll på varmen, for kjøttet skal tilberedes lenge og over lav varme. Og har du ikke en smoker så går det helt fint med den grillen du måtte ha også.

Sett gjerne av hele sommerdagen til prosjektet hvis det er din første gang, hygg deg i solen mens kjøttet godgjør seg på grillen.

Beregn ca. 500 gr spareribs eller tynnribbe per person.
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
Tips: Kryddermiksen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg spareribs, rå og klargjorte. evt. tynnribbe
  • barbecuesaus

Kryddermiks

  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl paprikapulver
  • 0.5 dl salt
  • 0.5 dl hvitløkspulver
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss pepper
  • 2 ss malt fennikel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg spareribs, rå og klargjorte. evt. tynnribbe
  • barbecuesaus

Kryddermiks

  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl paprikapulver
  • 0.5 dl salt
  • 0.5 dl hvitløkspulver
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss pepper
  • 2 ss malt fennikel
LAG RUB: Bland alt sammen og oppbevar kryddermiksen på et glass med tett lokk.
LAG RUB: Bland alt sammen og oppbevar kryddermiksen på et glass med tett lokk.
Skjær vekk svoren og fettlaget under svoren hvis du bruker tynnribbe. Riv av den tynne seige membranen/hinnen som ligger over bena (pirk litt i kanten til du får skikkelig tak - og dra den av).
Klapp kjøttet godt inn med rub på alle sider og kanter.
Legg kjøttet på grillen eller aller helst i smokeren. Kontroller varmen, kjøttet skal tilberedes lenge over relativt lav varme ca. 110-130 grader (indirekte varme) med jevn tilførsel av røyk.
Har du ikke en smoker kan du lage en «røykpakke» av fuktig flis innpakket i et dobbelt lag alumiumsfolie. Stikk noen hull i pakken slik at røyken siver ut og legg pakken på varmekilden.
Grill kjøttet i 3 timer. Ha litt vann (eventuelt en blanding av vann og eplejus, eller noen annet godt du kunne tenke deg å dusje spareribsen med) og spray litt vann på kjøttet sånn ca. hver halvtime.
Løft kjøttet av grillen, pensle det med din favoritt bbq-saus (pass på at sausen ikke er for tykk, tynn den eventuelt ut med litt vann, eplejus eller eplecidereddik), og pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie.
Legg spareribsen tilbake på grillen, la det ligge i ytterligere i 1-2 timer til kjøttet er så mørt at det faller av bena. Løft kjøttet av grillen igjen og la det hvile mens du dekker bordet og finner frem servietter. 
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
Legg spareribsen tilbake på grillen, la det ligge i ytterligere i 1-2 timer til kjøttet er så mørt at det faller av bena. Løft kjøttet av grillen igjen og la det hvile mens du dekker bordet og finner frem servietter. 

 Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
woman cooking

Bon appetit!

LAG RUB: Bland alt sammen og oppbevar kryddermiksen på et glass med tett lokk.
LAG RUB: Bland alt sammen og oppbevar kryddermiksen på et glass med tett lokk.
Skjær vekk svoren og fettlaget under svoren hvis du bruker tynnribbe. Riv av den tynne seige membranen/hinnen som ligger over bena (pirk litt i kanten til du får skikkelig tak - og dra den av).
Klapp kjøttet godt inn med rub på alle sider og kanter.
Legg kjøttet på grillen eller aller helst i smokeren. Kontroller varmen, kjøttet skal tilberedes lenge over relativt lav varme ca. 110-130 grader (indirekte varme) med jevn tilførsel av røyk.
Har du ikke en smoker kan du lage en «røykpakke» av fuktig flis innpakket i et dobbelt lag alumiumsfolie. Stikk noen hull i pakken slik at røyken siver ut og legg pakken på varmekilden.
Grill kjøttet i 3 timer. Ha litt vann (eventuelt en blanding av vann og eplejus, eller noen annet godt du kunne tenke deg å dusje spareribsen med) og spray litt vann på kjøttet sånn ca. hver halvtime.
Løft kjøttet av grillen, pensle det med din favoritt bbq-saus (pass på at sausen ikke er for tykk, tynn den eventuelt ut med litt vann, eplejus eller eplecidereddik), og pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie.
Legg spareribsen tilbake på grillen, la det ligge i ytterligere i 1-2 timer til kjøttet er så mørt at det faller av bena. Løft kjøttet av grillen igjen og la det hvile mens du dekker bordet og finner frem servietter. 
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
Legg spareribsen tilbake på grillen, la det ligge i ytterligere i 1-2 timer til kjøttet er så mørt at det faller av bena. Løft kjøttet av grillen igjen og la det hvile mens du dekker bordet og finner frem servietter. 

 Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?