Til hovedinnhold

«Mislykket» sjokoladekake med moreller

2 h 30 min
9 varer
724
«Mislykket» sjokoladekake med moreller
Kristine Ilstad - Det søte liv

«Mislykket» sjokoladekake med moreller er selvfølgelig ikke mislykket. Tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, og enda mer vellykket blir den med tilslaget av søte moreller.

Navnet til mislykket sjokoladekake kommer av at kaken kan falle litt sammen i midten fordi det er viktig for konsistensen at den ikke er helt gjennomstekt. Det er likevel nettopp dette som gjør at kaken blir så konfektaktig og deilig!

Server gjerne kaken med pisket krem eller vaniljeis ved siden av.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Glasur

  • 200 g lys kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Pynt

  • moreller

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Glasur

  • 200 g lys kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Pynt

  • moreller
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten.
Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken.
Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten.
Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken.
Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?