Til hovedinnhold

Pasjonsfruktsorbet med hjemmelaget sjokoladesaus

1 h
6 varer
193
Pasjonsfruktsorbet med hjemmelaget sjokoladesaus
Kristine Ilstad - Det søte liv

Pasjonsfrukten har en utrolig nydelig, tropisk smak, og da kan du jo tenke deg hvor deilig og sommerlig denne pasjonsfruktsorbeten smaker!

Utgangspunktet for å lage pasjonsfruktsorbet er ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré. Dette produktet fås kjøpt i enkelte velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i dette, kan du bruke saften av ferske pasjonsfrukter, men vær klar over at du trenger mange for å få 5 dl saft. Denne oppskriften på sorbet egner seg også utmerket for andre slags frukter og bær. Du kan for eksempel lage bringebærsorbet med 5 dl bringebærmos. Varm opp bærene, mos dem i en blender og press mosen gjennom en sil for å få fjernet de små bringebærfrøene fra bringebærsaften. Tilsvarende kan du lage jordbærsorbet av moste jordbær, mangosorbet av most mango osv. 

Her er det brukt glukose i sorbeten i tillegg til sukkeret. Dette gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose får kjøpt i de fleste matbutikker, men får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

Pasjonsfruktsorbet smaker nydelig som den er, men kan også gjerne serveres med friske bringebær og sjokoladesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner

Sorbet

  • 5 dl pasjonsfrukt, puré
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose
  • 0.5 stk sitron

Sjokoladesaus

  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sorbet

  • 5 dl pasjonsfrukt, puré
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose
  • 0.5 stk sitron

Sjokoladesaus

  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med sukker, glykose og saften av en halv sitron. Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Server gjerne pasjonsfruktsorbeten med friske bringebær og hjemmelaget sjokoladesaus.
Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp kremfløten i en liten kjele og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best. Her er det brukt mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte nydelig sammen med pasjonsfruktsorbeten!
woman cooking

Bon appetit!

Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med sukker, glykose og saften av en halv sitron. Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Server gjerne pasjonsfruktsorbeten med friske bringebær og hjemmelaget sjokoladesaus.
Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp kremfløten i en liten kjele og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best. Her er det brukt mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte nydelig sammen med pasjonsfruktsorbeten!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?