Til hovedinnhold

Pastasalat med reker og ostesaus

30 min
11 varer
1.5k
Pastasalat med reker og ostesaus

Pastasalat er praktisk og enkelt å servere hvis du venter mange gjester. Det passer også til koldtbord. Denne smaksrike ostesausen er basert på kremost og kan dessuten brukes som base til andre pastaretter.

- Det er to virkelig geniale egenskaper ved pastasalat. Først og aller viktigst: Å lage en ordentlig god pastasalat er lett, bare du passer på å ikke overkoke pastaen. Dvask pasta uten noen form for motstand når du spiser, er kjedelig både i smak og i konsistens. Det er heller ikke vanskelig å lage pastasalat til mange. Du bare ganger opp og setter i gang, tipser Marit Westlie, som driver matbloggen FruTimian.no, og fortsetter:

- Så snart pastaen er kokt, blander jeg den med kremost, som da legger seg som en tynn og særdeles smakfull hinne rundt pastaen. Deretter får den følge av både ferske reker og årets asparges. Skikkelig snadder!

Tips: Rekene kan renses dagen før selskapet. Du kan også røre sammen ostesausen og dele opp aspargesene så de er klare til koking, men resten anbefaler jeg deg å vente med til selve festdagen.
Vil du ha en flytende saus så kan du tilsette mer fløte, melk eller pastavannet som gir ekstra stivelse.

Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g pasta, gjerne skruer
  • 2 ts salt
  • 200 g kremost, med urter
  • 4 ss fløte, eller helmelk
  • 1 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 2 stilker oregano
  • 1 bunt asparges
  • 450 g reker, tilsvarer ca. 200 g ferdigrenset
  • 20 stykker cherrytomater
  • 50 g ruccolasalat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g pasta, gjerne skruer
  • 2 ts salt
  • 200 g kremost, med urter
  • 4 ss fløte, eller helmelk
  • 1 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 2 stilker oregano
  • 1 bunt asparges
  • 450 g reker, tilsvarer ca. 200 g ferdigrenset
  • 20 stykker cherrytomater
  • 50 g ruccolasalat
Kok pastaskruene i saltet vann etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, rører du sammen kremosten, fløten (eller melken), flaksaltet og godt med pepper. Hakk opp krydderurtene og rør dem inn også.
Når pastaen er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen og rør inn ostesausen. La det avkjøle.
Skjær vekk den nederste delen av hver asparges før du deler dem i 2 eller 3. Kok dem i lettsaltet vann i 4 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.
Rens rekene. Når salaten er avkjølt, deler du opp tomatene og blander dem inn, fulgt av aspargesen, rekene og ruccolabladene.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pastaskruene i saltet vann etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, rører du sammen kremosten, fløten (eller melken), flaksaltet og godt med pepper. Hakk opp krydderurtene og rør dem inn også.
Når pastaen er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen og rør inn ostesausen. La det avkjøle.
Skjær vekk den nederste delen av hver asparges før du deler dem i 2 eller 3. Kok dem i lettsaltet vann i 4 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.
Rens rekene. Når salaten er avkjølt, deler du opp tomatene og blander dem inn, fulgt av aspargesen, rekene og ruccolabladene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?