Til hovedinnhold

Kokosbollekake

5 h
7 varer
2.9k
Kokosbollekake
Siri Fossing/Rett fra Hjertet

Dette er kaken for deg som elsker kokosboller! Siri Fossing bak bloggen Rett fra Hjertet står for oppskriften på denne skumkaken, som er glutenfri. Den kan gjerne lages både to og tre dager i forveien. Det er viktig å piske marengsblandingen til kokosbollekaken lenge nok, og pass også på at gelatinen ikke kokes. Den skal bare piskes ut i det ferdigkokte, varme vannet.

Oppskrift: Siri Fossing/Rett fra Hjertet

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 stykker gelatin, plater
  • 3 dl sukker
  • 4 stykker eggehvite
  • 1 dl vann, kokende
  • kokosmasse
  • 60 g Delfiafett
  • 50 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker gelatin, plater
  • 3 dl sukker
  • 4 stykker eggehvite
  • 1 dl vann, kokende
  • kokosmasse
  • 60 g Delfiafett
  • 50 g mørk kokesjokolade
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene i 1 dl kokende vann.
Finn frem sukker, eggehviter og kjøkkenmaskin eller mikser.
Stivpisk eggehviter og sukker. Det tar cirka mellom 15 og 20 minutter på full guffe med miksmaster. Når du tror det er stivt nok, kan du godt piske litt til.
Smak før du gir deg med piskingen. Sukkeret skal være helt oppløst, det skal være en glatt masse. 
Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Litt etter litt, i en tynn stråle. Du må ikke vente med gelantin til du er ferdig med å piske.
Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. Dette gjør du ved å ha en stor gryte halvfull med vann på middels varme, og ha sjokoladen og delfiafettet i en liten gryte som står i det varme vannet. Pass på så ikke vannet koker og det spruter vann oppi den lille gryta.
Strø kokosmasse i bunnen av en kakeform. Har du plass til et kakefat i kjøleskapet, kan du godt fjerne bunnen av kakeformen og setter ringen rett på fatet.
Strø kokosmasse oppi der. En vanlig rund kakeform gir en ganske flat kake, så jo mindre form - jo høyere kake.
Ha marengsen oppi. Hell den smeltede sjokoladen forsiktig over marengsen.
Strø gjerne 2-3 ss kokosmasse over sjokoladen. La stå i kjøleskapet over natta, eller i minimum 4 timer.
Du kan også lage denne kaken både to og tre dager i forveien, da den holder seg bra en god stund.
Bruk en kniv langs kanten før du tar av kakeformen, så kaka ikke henger fast.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene i 1 dl kokende vann.
Finn frem sukker, eggehviter og kjøkkenmaskin eller mikser.
Stivpisk eggehviter og sukker. Det tar cirka mellom 15 og 20 minutter på full guffe med miksmaster. Når du tror det er stivt nok, kan du godt piske litt til.
Smak før du gir deg med piskingen. Sukkeret skal være helt oppløst, det skal være en glatt masse. 
Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Litt etter litt, i en tynn stråle. Du må ikke vente med gelantin til du er ferdig med å piske.
Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. Dette gjør du ved å ha en stor gryte halvfull med vann på middels varme, og ha sjokoladen og delfiafettet i en liten gryte som står i det varme vannet. Pass på så ikke vannet koker og det spruter vann oppi den lille gryta.
Strø kokosmasse i bunnen av en kakeform. Har du plass til et kakefat i kjøleskapet, kan du godt fjerne bunnen av kakeformen og setter ringen rett på fatet.
Strø kokosmasse oppi der. En vanlig rund kakeform gir en ganske flat kake, så jo mindre form - jo høyere kake.
Ha marengsen oppi. Hell den smeltede sjokoladen forsiktig over marengsen.
Strø gjerne 2-3 ss kokosmasse over sjokoladen. La stå i kjøleskapet over natta, eller i minimum 4 timer.
Du kan også lage denne kaken både to og tre dager i forveien, da den holder seg bra en god stund.
Bruk en kniv langs kanten før du tar av kakeformen, så kaka ikke henger fast.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?