Til hovedinnhold

Tzatziki med rødbet

45 min
7 varer
149
Tzatziki med rødbet

Her har har tzatzikien fått en helt ny fargetone, noe som skyldes innslag av rødbet. 

Passer perfekt som dipp til grillmat eller godt brød.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 1 stk rødbet, liten/mellomstor. rå eller kokt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss mynte, frisk og hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 1 stk rødbet, liten/mellomstor. rå eller kokt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss mynte, frisk og hakket
Riv agurken grovt på et rivjern og press mest mulig vann ut av agurken. Bruk et rent kjøkkenklede, legg den revne agurken på midten av kledet, pakk sammen og klem ut overflødig væske.
Skrell og riv rødbeten fint (bruk den fine siden på rivjernet), bruker du kokt rødbet kan du rive den litt grovere hvis du vil.
Hakk hvitløken, dryss over litt salt og mos hvitløken fint med en gaffel.
Bland sammen yoghurt, hvitløkmos, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurk og rødbet, og smak til med salt og litt kvernet sort pepper. La gjerne tzatzikien få stå en halvtimes tid før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Riv agurken grovt på et rivjern og press mest mulig vann ut av agurken. Bruk et rent kjøkkenklede, legg den revne agurken på midten av kledet, pakk sammen og klem ut overflødig væske.
Skrell og riv rødbeten fint (bruk den fine siden på rivjernet), bruker du kokt rødbet kan du rive den litt grovere hvis du vil.
Hakk hvitløken, dryss over litt salt og mos hvitløken fint med en gaffel.
Bland sammen yoghurt, hvitløkmos, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurk og rødbet, og smak til med salt og litt kvernet sort pepper. La gjerne tzatzikien få stå en halvtimes tid før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?