Til hovedinnhold

Fylte horn med eplemos

2 h 30 min
12 varer
325
Fylte horn med eplemos

Fylte horn er kjempegodt enten de er grove, fine og fylt med søtt eller salt.I tillegg til å smake godt nystekte egner de seg også ypperlig til frysing.

Perfekt til å ta med til piknik i parken, på tur eller til late dager på stranden.

Her har jeg laget horn av en søt hvetedeig og brukt hjemmelaget eplemos som fyll. Deilig!

Ingredienser

12
porsjoner

Bolledeig

  • 3 dl melk
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g gjær
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, romtemperert
  • 1.1 l hvetemel, ca

til pensling

  • 1 stk egg

Til pensling og dryss

  • perlesukker

Eplemos

  • 3 stk røde epler
  • 0.5 dl vann
  • 50 g sukker, smak til
  • 1 ts kanel, smak til

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bolledeig

  • 3 dl melk
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g gjær
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, romtemperert
  • 1.1 l hvetemel, ca

til pensling

  • 1 stk egg

Til pensling og dryss

  • perlesukker

Eplemos

  • 3 stk røde epler
  • 0.5 dl vann
  • 50 g sukker, smak til
  • 1 ts kanel, smak til
Hell melken i en kasserolle, ha i kardemommen og varm det fingervarmt til ca. 38 grader. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i melk, sukker, salt og egg.
Ha i litt og litt mel om gangen i røren og elt til du får en smidig og glatt deig i ca. 7 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt videre i ca. 7 minutter.
Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i ca 45-60 minutter, eller til den har blitt dobbelt så stor.
Når deigen er ferdig hevet hvelves den over på et melet bord og deles i to like store deler.
Kjevle hver del ut til en sirkel og del hver sirkel i 8 deler.
Legg ca en teskje avkjølt eplemos nær den brede kanten på hver del.
Når deigen er ferdig hevet hvelves den over på et melet bord og deles i to like store deler.

 Kjevle hver del ut til en sirkel og del hver sirkel i 8 deler.

 Legg ca en teskje avkjølt eplemos nær den brede kanten på hver del.
Brett den brede kanten over eplefyllet og rull videre til deigen har form som et horn. Legg hornene på en bakepapirkledt stekeplate. Gjenta prosessen med resten av deigen.
La hornene etterheve i ca 45 minutter og forvarm stekeovnen til 220 grader.
Pensle hornene med egg og strø over perlesukker. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek hornene i 10-12 minutter.
Brett den brede kanten over eplefyllet og rull videre til deigen har form som et horn. Legg hornene på en bakepapirkledt stekeplate. Gjenta prosessen med resten av deigen.

 La hornene etterheve i ca 45 minutter og forvarm stekeovnen til 220 grader.



Pensle hornene med egg og strø over perlesukker. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek hornene i 10-12 minutter.
LAG EPLEMOS: Skrell eplene og fjern stilk og kjernehus. Del eplene opp i mindre biter og legg dem i en kasserolle sammen med vann.
Kok eplene til de har blitt møre og begynner å miste formen. Smak til med sukker, hvor mye du behøver avhenger av hvor søte eller sure eplene er.
Smak til slutt til med kanel og la eplemosen avkjøle.
LAG EPLEMOS: Skrell eplene og fjern stilk og kjernehus. Del eplene opp i mindre biter og legg dem i en kasserolle sammen med vann.

 Kok eplene til de har blitt møre og begynner å miste formen. Smak til med sukker, hvor mye du behøver avhenger av hvor søte eller sure eplene er.

 Smak til slutt til med kanel og la eplemosen avkjøle.
woman cooking

Bon appetit!

Hell melken i en kasserolle, ha i kardemommen og varm det fingervarmt til ca. 38 grader. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i melk, sukker, salt og egg.
Ha i litt og litt mel om gangen i røren og elt til du får en smidig og glatt deig i ca. 7 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt videre i ca. 7 minutter.
Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i ca 45-60 minutter, eller til den har blitt dobbelt så stor.
Når deigen er ferdig hevet hvelves den over på et melet bord og deles i to like store deler.
Kjevle hver del ut til en sirkel og del hver sirkel i 8 deler.
Legg ca en teskje avkjølt eplemos nær den brede kanten på hver del.
Når deigen er ferdig hevet hvelves den over på et melet bord og deles i to like store deler.

 Kjevle hver del ut til en sirkel og del hver sirkel i 8 deler.

 Legg ca en teskje avkjølt eplemos nær den brede kanten på hver del.
Brett den brede kanten over eplefyllet og rull videre til deigen har form som et horn. Legg hornene på en bakepapirkledt stekeplate. Gjenta prosessen med resten av deigen.
La hornene etterheve i ca 45 minutter og forvarm stekeovnen til 220 grader.
Pensle hornene med egg og strø over perlesukker. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek hornene i 10-12 minutter.
Brett den brede kanten over eplefyllet og rull videre til deigen har form som et horn. Legg hornene på en bakepapirkledt stekeplate. Gjenta prosessen med resten av deigen.

 La hornene etterheve i ca 45 minutter og forvarm stekeovnen til 220 grader.



Pensle hornene med egg og strø over perlesukker. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek hornene i 10-12 minutter.
LAG EPLEMOS: Skrell eplene og fjern stilk og kjernehus. Del eplene opp i mindre biter og legg dem i en kasserolle sammen med vann.
Kok eplene til de har blitt møre og begynner å miste formen. Smak til med sukker, hvor mye du behøver avhenger av hvor søte eller sure eplene er.
Smak til slutt til med kanel og la eplemosen avkjøle.
LAG EPLEMOS: Skrell eplene og fjern stilk og kjernehus. Del eplene opp i mindre biter og legg dem i en kasserolle sammen med vann.

 Kok eplene til de har blitt møre og begynner å miste formen. Smak til med sukker, hvor mye du behøver avhenger av hvor søte eller sure eplene er.

 Smak til slutt til med kanel og la eplemosen avkjøle.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?