Til hovedinnhold

Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær

2 h
8 varer
275
Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær

Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær er sommerens beste smuldrepai!

I denne oppskriften er det brukt pistasj i smuldredeigen og frisk ingefær i fyllet, men andre krydder som nellik, kanel, kardemomme og vanilje passer også veldig godt i denne paien. 

Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g rabarbra, renset
  • 250 g jordbær, rensede
  • 2.5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss ingefær

Smuldredeig

  • 80 g pistasjkjerner, hakkede
  • 80 g hvetemel
  • 80 g smør
  • 80 g sukker, lysebrunt, gjerne cassonade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rabarbra, renset
  • 250 g jordbær, rensede
  • 2.5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss ingefær

Smuldredeig

  • 80 g pistasjkjerner, hakkede
  • 80 g hvetemel
  • 80 g smør
  • 80 g sukker, lysebrunt, gjerne cassonade
Varm ovnen til 180 grader.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene i fire.
Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbrafyllet over i en middels stor ildfast form eller paiform.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene i fire.
Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbrafyllet over i en middels stor ildfast form eller paiform.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?