Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær
2 h
8 varer
276
Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær er sommerens beste smuldrepai!
I denne oppskriften er det brukt pistasj i smuldredeigen og frisk ingefær i fyllet, men andre krydder som nellik, kanel, kardemomme og vanilje passer også veldig godt i denne paien.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.
Ingredienser
8
porsjoner
- 500 g rabarbra, renset
- 250 g jordbær, rensede
- 2.5 dl sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ss ingefær
Smuldredeig
- 80 g pistasjkjerner, hakkede
- 80 g hvetemel
- 80 g smør
- 80 g sukker, lysebrunt, gjerne cassonade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g rabarbra, renset
- 250 g jordbær, rensede
- 2.5 dl sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ss ingefær
Smuldredeig
- 80 g pistasjkjerner, hakkede
- 80 g hvetemel
- 80 g smør
- 80 g sukker, lysebrunt, gjerne cassonade
Varm ovnen til 180 grader.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene i fire.
Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbrafyllet over i en middels stor ildfast form eller paiform.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.

Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene i fire.
Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbrafyllet over i en middels stor ildfast form eller paiform.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.