Til hovedinnhold

Grønn salat med jordbær og avokado

15 min
11 varer
319
Grønn salat med jordbær og avokado

Denne grønne salaten med jordbær og avokado passer perfekt som den er som et lett sommermåltid, eller du kan for eksempel tilsette litt kikerter, røkelaks eller spekeskinke for ekstra protein. Salaten er perfekt tilbehør til sommergrillmaten, og passer like bra til kjøtt som fisk.
Salaten er komplett med sunt fett fra avokado, søte jordbær, bitter fennikel, salt fetaost og sprø pinjekjerner. Dressingen er en enkel sennepsvinaigrette, men tilsatt finhakket fenikkeldusk for en ekstra liten piff.
Denne oppskriften holder til hovedrett for to eller sidesalat for fire. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk romanosalat, stor eller to små
  • 1 stk fennikel, med dusk!
  • 50 g fetaost
  • 1 stk avokado
  • 15 stykker jordbær
  • 20 g pinjekjerner
  • fennikel, kun det grønne

Fennikelvinaigrette

  • 1 ss dijonsennep
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts honning
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk romanosalat, stor eller to små
  • 1 stk fennikel, med dusk!
  • 50 g fetaost
  • 1 stk avokado
  • 15 stykker jordbær
  • 20 g pinjekjerner
  • fennikel, kun det grønne

Fennikelvinaigrette

  • 1 ss dijonsennep
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts honning
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Fjern den ytterste delen av fennikelen og del den i to. Ta vare på den grønne dusken til dressingen! Skjær fennikel i syltynne skiver. Bland det sammen med salatbladene.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Rist pinjekjernene i en tørr og varm stekepanne. Rist på pannen kontinuerlig så de ikke svir seg.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Fjern den ytterste delen av fennikelen og del den i to. Ta vare på den grønne dusken til dressingen! Skjær fennikel i syltynne skiver. Bland det sammen med salatbladene.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Rist pinjekjernene i en tørr og varm stekepanne. Rist på pannen kontinuerlig så de ikke svir seg.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?