Til hovedinnhold

Krydderkake med banan

1 h
16 varer
312
Krydderkake med banan

Krydderkake med banan, eller Hummingbirdkake, er en tradisjonell amerikansk kake som er spesielt populær i sørstatene. Kaken inneholder gode smaker av krydder, banan og ananas, og er, i likhet med gulrotkaken, toppet med en deilig ostekrem.
Krydderkake med banan lages ofte i to lag med ostekrem mellom, men denne er laget som en tradisjonell langpannekake med krem på toppen.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 5 stykker banan, svært modne
  • 300 g ananas, fra boks, i biter
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 170 g sukker
  • 120 g brunt sukker
  • 3 stykker egg
  • 1 dl pekannøtter, hakkede (kan sløyfes)

Ostekrem

  • 400 g melis
  • 150 g smør, romtemperert
  • 200 g kremost naturell
  • 1 stk lime, saft og finrevet skall
  • 1 håndfull pekannøtter, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker banan, svært modne
  • 300 g ananas, fra boks, i biter
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 170 g sukker
  • 120 g brunt sukker
  • 3 stykker egg
  • 1 dl pekannøtter, hakkede (kan sløyfes)

Ostekrem

  • 400 g melis
  • 150 g smør, romtemperert
  • 200 g kremost naturell
  • 1 stk lime, saft og finrevet skall
  • 1 håndfull pekannøtter, kan sløyfes
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en langpanne på 40X30 cm med smør og dryss over mel.
Mos bananene med en gaffel. Del ananasen opp i små biter.
Sikt sammen mel, natron, vaniljesukker, kanel, muskat og salt i en bolle.
Visp sammen olje og begge typer sukker. Tilsett eggene, ett og ett om gangen og visp videre i neon minutter til blandingen blir lys og luftig.
Visp sammen olje og begge typer sukker. Tilsett eggene, ett og ett om gangen og visp videre i neon minutter til blandingen blir lys og luftig.
Rør inn moste bananer og ananas. Vend til sist inn melblandingen og nøtter og rør sammen til en jevn kakerøre. Hell kakerøra i den smurte formen.
Stek kaken midt i ovnen i omtrent 40 minutter, eller til et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på.
Lag ostekremen ved å ha melisen i bollen til en kjøkkenmaskin sammen med smøret. Visp sammen til en lys og luftig blanding.
Tilsett osten og skall og saft fra en lime. Visp til en luftig krem.
Bruk en slikkepott til å fordele kremen jevnt over kaken. Pynt kaken med pekannøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en langpanne på 40X30 cm med smør og dryss over mel.
Mos bananene med en gaffel. Del ananasen opp i små biter.
Sikt sammen mel, natron, vaniljesukker, kanel, muskat og salt i en bolle.
Visp sammen olje og begge typer sukker. Tilsett eggene, ett og ett om gangen og visp videre i neon minutter til blandingen blir lys og luftig.
Visp sammen olje og begge typer sukker. Tilsett eggene, ett og ett om gangen og visp videre i neon minutter til blandingen blir lys og luftig.
Rør inn moste bananer og ananas. Vend til sist inn melblandingen og nøtter og rør sammen til en jevn kakerøre. Hell kakerøra i den smurte formen.
Stek kaken midt i ovnen i omtrent 40 minutter, eller til et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på.
Lag ostekremen ved å ha melisen i bollen til en kjøkkenmaskin sammen med smøret. Visp sammen til en lys og luftig blanding.
Tilsett osten og skall og saft fra en lime. Visp til en luftig krem.
Bruk en slikkepott til å fordele kremen jevnt over kaken. Pynt kaken med pekannøtter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?