Til hovedinnhold

Blåbær- og sitronkake i langpanne

1 h 30 min
11 varer
537
Blåbær- og sitronkake i langpanne

Blåbær- og sitronkake i langpanne får en spennende vri med revet marsipan. Dette er en langpannekake som passer perfekt når du vil servere noe litt annerledes til mange.

Har du ikke vaniljestang, kan du erstatte en stang med 2 ts vaniljesukker.

Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 40x30cm og gir ca. 35-40 kakestykker.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g marsipan, minst 50% mandler
  • 400 g meierismør, romtemperert
  • 400 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 2 stykker sitron, finrevet skall + saften
  • 10 stykker egg, mellomstore
  • 300 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 4 ts bakepulver
  • 250 g blåbær, ferske eller frosne

Melisglasur

  • 200 g melis
  • sitron

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g marsipan, minst 50% mandler
  • 400 g meierismør, romtemperert
  • 400 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 2 stykker sitron, finrevet skall + saften
  • 10 stykker egg, mellomstore
  • 300 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 4 ts bakepulver
  • 250 g blåbær, ferske eller frosne

Melisglasur

  • 200 g melis
  • sitron
Varm ovnen til 180 grader. Kle formen med bakepapir.
Riv marsipanen i små biter. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen marsipan, smør, sukker og vanilje. Visp til blandingen blir helt jevn.
Bland inn sitronskall og sitronsaft.
Tilsett eggene, to og to om gangen. Visp eggene godt inn før du visper inn de neste.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen og bland godt til deigen blir glatt og jevn. Rør raskt inn blåbærene.
Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar den avkjøles videre på rist.
Ha melis til glasuren i en bolle og visp inn sitronsaft, litt etter litt, til en tykk melisglasur. Pynt kaken med tykk striper melisglasur før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Kle formen med bakepapir.
Riv marsipanen i små biter. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen marsipan, smør, sukker og vanilje. Visp til blandingen blir helt jevn.
Bland inn sitronskall og sitronsaft.
Tilsett eggene, to og to om gangen. Visp eggene godt inn før du visper inn de neste.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen og bland godt til deigen blir glatt og jevn. Rør raskt inn blåbærene.
Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar den avkjøles videre på rist.
Ha melis til glasuren i en bolle og visp inn sitronsaft, litt etter litt, til en tykk melisglasur. Pynt kaken med tykk striper melisglasur før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?