Til hovedinnhold

Pistasjmuffins

30 min
20 varer
220
Pistasjmuffins

Prøv muffins smaksatt med pistasjnøtter og en herlig aromatisk krydderblanding. Om du ønsker en mildere smak på dine pistasjmuffins, kan krydderblandingen fint utelates.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 2.5 dl melk, romtemperert
  • 1 ss sitronsaft
  • 115 g hvetemel
  • 85 g sammalt hvete, fin
  • 160 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 klype salt
  • 1.5 ts krydderblanding, kan utelates
  • 1 ts vaniljesukker
  • 60 ml solsikkeolje
  • 1 stk egg
  • 40 g pistasjnøtter, finhakket

Glasur

  • 60 g melis
  • 2 ts limesaft, ca

Topping

  • 20 g pistasjnøtter, grovhakket

Krydderblanding

  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts allehånde
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt nellik
  • 1.5 ts malt ingefær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl melk, romtemperert
  • 1 ss sitronsaft
  • 115 g hvetemel
  • 85 g sammalt hvete, fin
  • 160 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 klype salt
  • 1.5 ts krydderblanding, kan utelates
  • 1 ts vaniljesukker
  • 60 ml solsikkeolje
  • 1 stk egg
  • 40 g pistasjnøtter, finhakket

Glasur

  • 60 g melis
  • 2 ts limesaft, ca

Topping

  • 20 g pistasjnøtter, grovhakket

Krydderblanding

  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts allehånde
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt nellik
  • 1.5 ts malt ingefær
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. Sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
Hell melken i en bolle og tilsett sitronsaften. Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Rør sammen olje, egg og melkeblandingen.
Bland de tørre ingrediensene sammen med de våte, og rør sammen til en klumpfri røre.
Fordel røra i muffinsformene. De bør ikke bli mer enn ca. halvfulle.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Sjekk om kakene er ferdigstekt ved å stikke et strå spagetti i midten av kaken. 
Rør samme melis og limesaft og ringle over avkjølte muffins.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. Sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
Hell melken i en bolle og tilsett sitronsaften. Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Rør sammen olje, egg og melkeblandingen.
Bland de tørre ingrediensene sammen med de våte, og rør sammen til en klumpfri røre.
Fordel røra i muffinsformene. De bør ikke bli mer enn ca. halvfulle.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Sjekk om kakene er ferdigstekt ved å stikke et strå spagetti i midten av kaken. 
Rør samme melis og limesaft og ringle over avkjølte muffins.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?