Til hovedinnhold

Grillet laks med fennikelfrø, hjertesalat og rømmedressing

30 min
8 varer
428
Grillet laks med fennikelfrø, hjertesalat og rømmedressing

Fennikelfrø er fantastisk til laks. Server den sammen med grillet hjertesalat og rømmedressing - en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g laksefilet, med skinn
  • 2 ts fennikelfrø
  • 4 stk hjertesalat
  • olje

Rømmedressing

  • 2 dl rømme, eller yoghurt naturell
  • 1 bunt gressløk, finhakket
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g laksefilet, med skinn
  • 2 ts fennikelfrø
  • 4 stk hjertesalat
  • olje

Rømmedressing

  • 2 dl rømme, eller yoghurt naturell
  • 1 bunt gressløk, finhakket
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • salt og kvernet pepper
Skrap skinnet på laksen og del laksen i fire jevne stykker. Gni stykkene inn med litt olje og krydre med fennikel, salt og kvernet pepper.
Visp sammen rømme, hvitløk og hakket gressløk. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Del hjertesalaten i to og pensle snittflaten med litt olje.
Grill laksen med skinnsiden ned over middels til høy varme i omtrent 5-7 minutter ( -husk at laksen fortsatt skal være «rosa» i midten og at skinnet ikke skal brennes).
Grill hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent 2-3 minutter over høy varme, dryss over litt flaksalt. Server den grillede laksen med sprøstekt skinn, grillet salat og rømmedressing.
woman cooking

Bon appetit!

Skrap skinnet på laksen og del laksen i fire jevne stykker. Gni stykkene inn med litt olje og krydre med fennikel, salt og kvernet pepper.
Visp sammen rømme, hvitløk og hakket gressløk. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Del hjertesalaten i to og pensle snittflaten med litt olje.
Grill laksen med skinnsiden ned over middels til høy varme i omtrent 5-7 minutter ( -husk at laksen fortsatt skal være «rosa» i midten og at skinnet ikke skal brennes).
Grill hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent 2-3 minutter over høy varme, dryss over litt flaksalt. Server den grillede laksen med sprøstekt skinn, grillet salat og rømmedressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?