Til hovedinnhold

Kyllingsatay med mango- og avokadosalat

1 h 30 min
18 varer
1.0k
Kyllingsatay med mango- og avokadosalat

Hjemmelaget kyllingsatay med peanøttsaus og en frisk mango og avokadosalat smaker akkurat så godt som det høres ut som. Det er en pen liten liste ingredienser i sausen, men til gjengjeld skal det bare mikses i en hurtigmikser. Og for enkelhetens skyld har jeg brukt litt av sausen som marinade. 

Som ekstra tilbehør passer det supert med kokt ris eller nudler.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingfilet

Peanøttsaus

  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 stk hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 150 g peanøtter, salte
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ss brunt sukker, lyst
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss limesaft
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kyllingfilet

Peanøttsaus

  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 stk hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 150 g peanøtter, salte
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ss brunt sukker, lyst
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss limesaft
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander
Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i en centimeter tykke strimler. Bland kyllingen med omtrent en tredjedel av peanøttsausen. Dekk til med plastfolie og la kyllingen marinere i kjøleskapet en times tid (-gjerne lenger hvis du har mulighet til det).
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par-tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet. Rens og skjær mango og avokado i jevne biter.
Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen og press over limesaft. Dryss over grovhakket koriander.
Varm resten av peanøttsausen i en liten kasserolle. Server kyllingsatayen med peanøttsaus og mango- og avokadosalat.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i en centimeter tykke strimler. Bland kyllingen med omtrent en tredjedel av peanøttsausen. Dekk til med plastfolie og la kyllingen marinere i kjøleskapet en times tid (-gjerne lenger hvis du har mulighet til det).
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par-tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet. Rens og skjær mango og avokado i jevne biter.
Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen og press over limesaft. Dryss over grovhakket koriander.
Varm resten av peanøttsausen i en liten kasserolle. Server kyllingsatayen med peanøttsaus og mango- og avokadosalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?