Til hovedinnhold

Flettebakst med mandler og kanel

2 h 30 min
11 varer
683
Flettebakst med mandler og kanel

Nystekt gjærbakst er nesten det beste som finnes. Uansett hvilken form den kommer i. Fletter du kringlen slik at den blir som en stor rose blir baksten like nydelig å se på som den smaker.

Og ikke vær redd for å prøve deg - rosen er slett ikke vanskelig å lage. Det klarer du lett ved å følge fremgangsmåten som er beskrevet nedenfor med steg for steg-bilder.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 25 g gjær, eller 1/2 pk tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg
  • 7 dl hvetemel, ca
  • 1 ts kardemomme

Fyll

  • 100 g smør
  • 4 ss sukker, ca
  • 2 ss kanel, ca
  • 1 håndfull mandler, grovhakket

til pensling

  • 1 stk egg

Til pensling og dryss

  • 1 håndfull perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 25 g gjær, eller 1/2 pk tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg
  • 7 dl hvetemel, ca
  • 1 ts kardemomme

Fyll

  • 100 g smør
  • 4 ss sukker, ca
  • 2 ss kanel, ca
  • 1 håndfull mandler, grovhakket

til pensling

  • 1 stk egg

Til pensling og dryss

  • 1 håndfull perlesukker
Hell melken i en kasserolle, ha i kardemomme og varm til melken blir fingervarm Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i den lunkne melken. Tilsett sukker, salt og egg. Ha i litt og litt mel av gangen og elt deigen til du får en jevn og smidig deig, det kan ta 10-15 minutter.
Tilsett smøret i terninger og elt videre i 10-15 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i en time, eller til deigen har blitt dobbelt så stor.
Når deigen er hevet kjevles den ut til et rektangel som er omtrent 80 cm bredt. Smør smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker, kanel og mandler. Rull leiven sammen fra langsiden, på samme måte som når du lager kanelsnurrer. Legg rullen med skjøten ned.
Når deigen er hevet kjevles den ut til et rektangel som er omtrent 80 cm bredt. Smør smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker, kanel og mandler. Rull leiven sammen fra langsiden, på samme måte som når du lager kanelsnurrer. Legg rullen med skjøten ned.
Bruk en skarp kniv til å skjære rullen i to på langs.
Bruk en skarp kniv til å skjære rullen i to på langs.
Flett sammen de to endene ved å legge den ene enden over den andre med snittflatene opp. Press godt sammen skjøtene i begge ender.
Flett sammen de to endene ved å legge den ene enden over den andre med snittflatene opp. Press godt sammen skjøtene i begge ender.
Snurr sammen fletten fra den ene siden rundt i en sirkel slik at det ligner i en rose.
Snurr sammen fletten fra den ene siden rundt i en sirkel slik at det ligner i en rose.
Legg rosetten i en smurt bakeformen på ca 26 cm med bakepapir i bunnen. Legg et kjøkkenhåndkle over rosetten og la den heve i ca 45 minutter.


Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Legg rosetten i en smurt bakeformen på ca 26 cm med bakepapir i bunnen. Legg et kjøkkenhåndkle over rosetten og la den heve i ca 45 minutter.

 

 

 Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle rosetten med et sammenvispet egg og strø over perlesukker og eventuelt litt hakkede mandler. Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Hell melken i en kasserolle, ha i kardemomme og varm til melken blir fingervarm Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i den lunkne melken. Tilsett sukker, salt og egg. Ha i litt og litt mel av gangen og elt deigen til du får en jevn og smidig deig, det kan ta 10-15 minutter.
Tilsett smøret i terninger og elt videre i 10-15 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i en time, eller til deigen har blitt dobbelt så stor.
Når deigen er hevet kjevles den ut til et rektangel som er omtrent 80 cm bredt. Smør smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker, kanel og mandler. Rull leiven sammen fra langsiden, på samme måte som når du lager kanelsnurrer. Legg rullen med skjøten ned.
Når deigen er hevet kjevles den ut til et rektangel som er omtrent 80 cm bredt. Smør smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker, kanel og mandler. Rull leiven sammen fra langsiden, på samme måte som når du lager kanelsnurrer. Legg rullen med skjøten ned.
Bruk en skarp kniv til å skjære rullen i to på langs.
Bruk en skarp kniv til å skjære rullen i to på langs.
Flett sammen de to endene ved å legge den ene enden over den andre med snittflatene opp. Press godt sammen skjøtene i begge ender.
Flett sammen de to endene ved å legge den ene enden over den andre med snittflatene opp. Press godt sammen skjøtene i begge ender.
Snurr sammen fletten fra den ene siden rundt i en sirkel slik at det ligner i en rose.
Snurr sammen fletten fra den ene siden rundt i en sirkel slik at det ligner i en rose.
Legg rosetten i en smurt bakeformen på ca 26 cm med bakepapir i bunnen. Legg et kjøkkenhåndkle over rosetten og la den heve i ca 45 minutter.


Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Legg rosetten i en smurt bakeformen på ca 26 cm med bakepapir i bunnen. Legg et kjøkkenhåndkle over rosetten og la den heve i ca 45 minutter.

 

 

 Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle rosetten med et sammenvispet egg og strø over perlesukker og eventuelt litt hakkede mandler. Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?