Til hovedinnhold

Chiapudding med mango og pasjonsfrukt

10 min
8 varer
406
Chiapudding med mango og pasjonsfrukt

Denne puddingen laget med superfrøet chia er et sunnere dessertalternativ,men den gjør seg også bra som en frisk frokost. 

Chiafrø har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt. De eser ut og blir geléaktig i kontakt med væske. Derfor er de perfekt å lage pudding av! 

Det tar bare et par minutter før chiafrøene sveller i kontakt med væske, men de trenger et par timer på seg i kjøleskap før det blir puddingkonsistens av det. Chiapudding har lang holdbarhet, så lag gjerne puddingene kvelden før de skal spises. 

Jeg bruker helst hjemmelaget nøttemelk eller kokosmelk når jeg lager chiapudding, men all melk kan brukes. 

Du får kjøpt chiafrø på helsekostbutikk og velassorterte matvarebutikker. 

Denne oppskriften gir to store puddinger eller fire små.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 8 ss chiafrø
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 2 dl melk, valgfri type
  • 1 ss agavesirup
  • 1 stk mango
  • 2 stykker pasjonsfrukt
  • 1 håndfull mynte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 ss chiafrø
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 2 dl melk, valgfri type
  • 1 ss agavesirup
  • 1 stk mango
  • 2 stykker pasjonsfrukt
  • 1 håndfull mynte
Start med å røre sammen chiafrø, vaniljepulver og salt i en beholder med lokk. Du kan med fordel lage puddingene i beholderne de skal serveres i.
Hell i melken og agavesirupen og rør godt rundt. Sett beholderen(e) inn i kjøleskapet. Rør litt rundt etter ti minutter for å få en luftigere konsistens. La så chiapuddingen stå og svelle natten over, elle rminst fem timer før servering.
Hell i melken og agavesirupen og rør godt rundt. Sett beholderen(e) inn i kjøleskapet. Rør litt rundt etter ti minutter for å få en luftigere konsistens. La så chiapuddingen stå og svelle natten over, elle rminst fem timer før servering.
Før servering kutter du opp mango i terninger. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene. Server gjerne med mynteblader.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å røre sammen chiafrø, vaniljepulver og salt i en beholder med lokk. Du kan med fordel lage puddingene i beholderne de skal serveres i.
Hell i melken og agavesirupen og rør godt rundt. Sett beholderen(e) inn i kjøleskapet. Rør litt rundt etter ti minutter for å få en luftigere konsistens. La så chiapuddingen stå og svelle natten over, elle rminst fem timer før servering.
Hell i melken og agavesirupen og rør godt rundt. Sett beholderen(e) inn i kjøleskapet. Rør litt rundt etter ti minutter for å få en luftigere konsistens. La så chiapuddingen stå og svelle natten over, elle rminst fem timer før servering.
Før servering kutter du opp mango i terninger. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene. Server gjerne med mynteblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?