Til hovedinnhold

Grillet asparges med syltet rødløk

30 min
5 varer
105
Grillet asparges med syltet rødløk

- Dette er en lekker rett som kan serveres enten som en liten salat, eller som tilbehør til grillet fisk, kjøtt eller kylling, skriver Jan Ivar Nykvist i sin grillbok Glød.
Foto: Stian Broch/Gyldendal Norsk Forlag.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stk asparges, grønne
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl rødvinseddik
  • 1 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk asparges, grønne
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl rødvinseddik
  • 1 dl sukker
Kutt rødløken i båter. Kok eddik og sukker til sukkeret løser seg opp. Ha eddiklaken over løkbåtene og avkjøl.
Skrell den nederste delen av aspargesen og kok dem i 30 sekunder i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesen i kaldt vann før de tørkes godt.
Pensle aspargesen med rapsolje og grill på direkte varme til de er møre, men fortsatt har igjen litt tyggemotstand.
Krydre med salt og pepper - og server med syltet rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt rødløken i båter. Kok eddik og sukker til sukkeret løser seg opp. Ha eddiklaken over løkbåtene og avkjøl.
Skrell den nederste delen av aspargesen og kok dem i 30 sekunder i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesen i kaldt vann før de tørkes godt.
Pensle aspargesen med rapsolje og grill på direkte varme til de er møre, men fortsatt har igjen litt tyggemotstand.
Krydre med salt og pepper - og server med syltet rødløk.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?