Til hovedinnhold

Reker med sitronmajones, avokadodipp og paprikadressing

45 min
19 varer
598
Reker med sitronmajones, avokadodipp og paprikadressing

Ferske reker er noe av det diggeste som finnes! Og man kan godt bare servere det med fersk loff og majones; men hvorfor ikke trå til litt og diske opp med litt forskjellige dressinger i tillegg. Her får du tre forslag - en sitronmajones, en dressing med paprika og gressløk og en avokadodipp; alle perfekte til rekemiddagen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg reker
  • 1 stk loff, eller annet godt brød
  • 2 stk sitron
  • knust is

Sitronmajones

  • 0.5 stk sitron, saften av
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • tabasco, eller kajennepepper
  • kvernet pepper

Paprika- og gressløkdressing

  • 3 stk grillede paprika, gjerne piquillos på boks
  • 2 dl lettrømme, eller crème fraîche
  • 1 bunt gressløk
  • salt og kvernet pepper

Avokadodipp

  • 2 stk avokado, modne
  • 1 stk lime
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, eller grønn
  • 1 bunt koriander
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg reker
  • 1 stk loff, eller annet godt brød
  • 2 stk sitron
  • knust is

Sitronmajones

  • 0.5 stk sitron, saften av
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • tabasco, eller kajennepepper
  • kvernet pepper

Paprika- og gressløkdressing

  • 3 stk grillede paprika, gjerne piquillos på boks
  • 2 dl lettrømme, eller crème fraîche
  • 1 bunt gressløk
  • salt og kvernet pepper

Avokadodipp

  • 2 stk avokado, modne
  • 1 stk lime
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, eller grønn
  • 1 bunt koriander
  • salt og kvernet pepper
Legg rekene på knust is i en stor bolle. Sett frem skylleboller til alle gjestene.
Lag sitronmajones: Visp sammen sitronsaft, eggeplommer og sennep i en bolle. Visp inn oljen, litt etter litt. Smak majonesen til med salt og noen dråper tabasko. Pynt med litt grovmalt sort pepper.
Lag paprika- og gressløkdressing: Mos paprika til puré og rør puréen sammen med rømme eller majones. Smak dressingen til med salt og pepper. Bland inn hakket gressløk.
Lag avokadodipp: Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk og chili. Smak til med salt og pepper, bland til slutt inn grovhakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Legg rekene på knust is i en stor bolle. Sett frem skylleboller til alle gjestene.
Lag sitronmajones: Visp sammen sitronsaft, eggeplommer og sennep i en bolle. Visp inn oljen, litt etter litt. Smak majonesen til med salt og noen dråper tabasko. Pynt med litt grovmalt sort pepper.
Lag paprika- og gressløkdressing: Mos paprika til puré og rør puréen sammen med rømme eller majones. Smak dressingen til med salt og pepper. Bland inn hakket gressløk.
Lag avokadodipp: Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk og chili. Smak til med salt og pepper, bland til slutt inn grovhakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?