Til hovedinnhold

Helgrillet indrefilet av okse

2 h
16 varer
557
Helgrillet indrefilet av okse

- Husk å romtemperere kjøttet før du griller det, tipser grillmester Jan Ivar Nykvist i sin grillbok Glød. - Ta det ut av kjøleskapet minst en time før du skal grille det, og krydre det rett før du hiver det på grillen. 
Foto: Stian Broch fra Glød/Gyldendal Norsk Forlag.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g indrefilet, av okse
  • flaksalt
  • pepper
  • rapsolje, til pensling
  • 8 skive(r) bacon, tørrsaltet
  • 16 stk cherrytomater

bakt potet

  • 4 stk bakepotet
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g revet ost, gjerne Västerbottenost
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Béarnaisesmør

  • 5 stk sjalottløk
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 200 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 ss estragon
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g indrefilet, av okse
  • flaksalt
  • pepper
  • rapsolje, til pensling
  • 8 skive(r) bacon, tørrsaltet
  • 16 stk cherrytomater

bakt potet

  • 4 stk bakepotet
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g revet ost, gjerne Västerbottenost
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Béarnaisesmør

  • 5 stk sjalottløk
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 200 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 ss estragon
  • salt og kvernet pepper
Renskjær oksefileten og pensle den med rapsolje. Krydre med salt og pepper.
Grill indrefileten på direkte varme til den får fint grillmønster. Flytt den deretter over på indirekte varme og la den ligge til den har en kjernetemperatur på 56 grader. La indrefileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Grill baconet på direkte varme til det er sprøtt og gyllent.
Pensle tomatene med rapsolje og grill dem på direkte varme til de så vidt begynner å sprekke. La dem gjerne sitte på stilken, for da er det enklere å flytte på dem.
Pakk bakepotetene i aluminiumsfolie og legg dem på indirekte varme på grillen. La ligge til de er helt møre. Dette tar alltid lengre tid enn man tenker, så planlegg omtrent halvannen time.
Kutt toppen av potetene og grav ut mesteparten av innholdet. Bland bakepotetinnmaten med fløte, revet ost, finhakket gressløk, salt og pepper. Ikke mos potetene for fint, men la det gjerne være litt grovt. Ha potetfyllet tilbake i bakepotetene.
Kok sammen hakket sjalottløk, eddik og vann til all væske er kokt inn i løken. Avkjøl.
Pisk smør til luftig krem og tilsett den innkokte hvitvinseddiken, løken og finhakket estragon. Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Renskjær oksefileten og pensle den med rapsolje. Krydre med salt og pepper.
Grill indrefileten på direkte varme til den får fint grillmønster. Flytt den deretter over på indirekte varme og la den ligge til den har en kjernetemperatur på 56 grader. La indrefileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Grill baconet på direkte varme til det er sprøtt og gyllent.
Pensle tomatene med rapsolje og grill dem på direkte varme til de så vidt begynner å sprekke. La dem gjerne sitte på stilken, for da er det enklere å flytte på dem.
Pakk bakepotetene i aluminiumsfolie og legg dem på indirekte varme på grillen. La ligge til de er helt møre. Dette tar alltid lengre tid enn man tenker, så planlegg omtrent halvannen time.
Kutt toppen av potetene og grav ut mesteparten av innholdet. Bland bakepotetinnmaten med fløte, revet ost, finhakket gressløk, salt og pepper. Ikke mos potetene for fint, men la det gjerne være litt grovt. Ha potetfyllet tilbake i bakepotetene.
Kok sammen hakket sjalottløk, eddik og vann til all væske er kokt inn i løken. Avkjøl.
Pisk smør til luftig krem og tilsett den innkokte hvitvinseddiken, løken og finhakket estragon. Smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?