Til hovedinnhold

Fransk potetsalat med sennepsdressing

45 min
10 varer
488
Fransk potetsalat med sennepsdressing

Fransk potetsalat med sennepsdressing smaker ekstra godt med masse urter. Bruk friske urter som gressløk, persille, dill, basilikum, estragon og kjørvel. Potetsalat passer til alt, og denne varianten kan trygt serveres på ethvert koldtbord.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg nypotet, små
  • 1 bunt reddik, kan sløyfes
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket, evt liten rødløk
  • 2 dl friske urter, hakket

Sennepsdressing

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • salt
  • pepper
  • 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg nypotet, små
  • 1 bunt reddik, kan sløyfes
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket, evt liten rødløk
  • 2 dl friske urter, hakket

Sennepsdressing

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • salt
  • pepper
  • 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
Begynn med sennepsdressingen. Visp sammen sennep, eddik, litt salt og pepper i en glass- eller stålbolle.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Juster smaken med salt og pepper.
Vask potetene godt og kok dem møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del potetene i mindre biter og bland potetene sammen med reddiker og løk i tynne skiver, sennepsdressing og urter.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med sennepsdressingen. Visp sammen sennep, eddik, litt salt og pepper i en glass- eller stålbolle.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Juster smaken med salt og pepper.
Vask potetene godt og kok dem møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del potetene i mindre biter og bland potetene sammen med reddiker og løk i tynne skiver, sennepsdressing og urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?