Til hovedinnhold

Firkløverkake

1 h
11 varer
414
Firkløverkake

Firkløverkake er en gammel traver som barna setter stor pris på. Her har langpannen få hvile og kaken er i stedet bygget i høyden.

Lager du den høye varianten så la gjerne sidene få være helt nakne med synlig glasur mellom lagene. Ønsker du masse glasur kan du enkelt doble mengden.

Pynt gjerne med krokan eller hakket firkløver.

Oppskriften passer til to springformer på ca. 20 cm eller en langpanne ca. 25 x 35 cm. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 4.5 dl sukker
  • 250 g smør, smeltet og avkjølt
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ss bakekakao
  • 2.5 dl melk

Glasur

  • 100 g smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g melis
  • 200 g sjokolade, gjerne firkløver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 4.5 dl sukker
  • 250 g smør, smeltet og avkjølt
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ss bakekakao
  • 2.5 dl melk

Glasur

  • 100 g smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g melis
  • 200 g sjokolade, gjerne firkløver
Varm ovnen til 180 grader og kle formene med bakepapir.
Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kakene er ferdig stekte. Litt myke i midten er bare godt.
La kakene få avkjøle seg ca. 15 minutter i formene før du tar de ut og avkjøler videre på rist.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen i biter. Glasuren skal bli blank og elastisk.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med glasur mellom hvert lag, pass på at du har nok glasur igjen til toppen. La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til. Det er ikke meningen at det skal være et tykt lag glasur rundt kaken.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med glasur mellom hvert lag, pass på at du har nok glasur igjen til toppen. La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til. Det er ikke meningen at det skal være et tykt lag glasur rundt kaken.
Dryss over krokan og server kaken straks eller oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formene med bakepapir.
Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kakene er ferdig stekte. Litt myke i midten er bare godt.
La kakene få avkjøle seg ca. 15 minutter i formene før du tar de ut og avkjøler videre på rist.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen i biter. Glasuren skal bli blank og elastisk.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med glasur mellom hvert lag, pass på at du har nok glasur igjen til toppen. La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til. Det er ikke meningen at det skal være et tykt lag glasur rundt kaken.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med glasur mellom hvert lag, pass på at du har nok glasur igjen til toppen. La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til. Det er ikke meningen at det skal være et tykt lag glasur rundt kaken.
Dryss over krokan og server kaken straks eller oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?