Til hovedinnhold

Salat med asparges og mozzarella

15 min
12 varer
204
Salat med asparges og mozzarella

Endelig aspargessesong! Jeg passer på å bruke asparges ofte i løpet av den korte sesongen. Ofte blir den kokt eller dampet som tilbehør til mat, men aller best er den kanskje rå i en frisk vårsalat. Her får aspargesen følge av andre sprø og knasende grønnsaker, mozzarella og friske urter. 

Nå på våren er det massevis av spiselige urter, blomster og vekster rundt oss. Jeg har brukt både egenplukket ryllik og korsknapp i denne salaten i tillegg til oregano fra butikken. Vær sikker på at ting du plukker er spiselig før du bruker det i matlaging. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g baby leaf salat
  • 1 bunt asparges
  • 1 stk fennikel
  • 10 stykker reddik
  • 1 stk mozzarella
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 håndfull oregano, og andre urter om ønskelig
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g baby leaf salat
  • 1 bunt asparges
  • 1 stk fennikel
  • 10 stykker reddik
  • 1 stk mozzarella
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 håndfull oregano, og andre urter om ønskelig
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts kvernet pepper
Skyll aspargesen i kaldt vann og knekk av den nederste delen. Legg aspargesen på en fjøl og skjær tynne snitt av den med en grønnsaksskreller eller mandolin.
Skyll aspargesen i kaldt vann og knekk av den nederste delen. Legg aspargesen på en fjøl og skjær tynne snitt av den med en grønnsaksskreller eller mandolin.
Skjær fennikel i tynne skiver, reddik i båter og sukkererter i to.
Skjær fennikel i tynne skiver, reddik i båter og sukkererter i to.
Bland salatbladene med alle grønnsakene. Smuldre mozzarellaen over salaten. Lag en enkel sitrondressing ved å røre sammen olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper. Vend inn dressingen og server salaten enten alene, som tilbehør til grillmat eller med ferskt brød til.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll aspargesen i kaldt vann og knekk av den nederste delen. Legg aspargesen på en fjøl og skjær tynne snitt av den med en grønnsaksskreller eller mandolin.
Skyll aspargesen i kaldt vann og knekk av den nederste delen. Legg aspargesen på en fjøl og skjær tynne snitt av den med en grønnsaksskreller eller mandolin.
Skjær fennikel i tynne skiver, reddik i båter og sukkererter i to.
Skjær fennikel i tynne skiver, reddik i båter og sukkererter i to.
Bland salatbladene med alle grønnsakene. Smuldre mozzarellaen over salaten. Lag en enkel sitrondressing ved å røre sammen olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper. Vend inn dressingen og server salaten enten alene, som tilbehør til grillmat eller med ferskt brød til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?