Til hovedinnhold

Mini-pavlova med bringebær, nektarin og bærsaus

1 h 30 min
8 varer
461
Mini-pavlova med bringebær, nektarin og bærsaus

Med friske smaker av frukt og bær er pavlova den ultimate kaken! Disse nydelige små festkakene egner seg ypperlig å lage i stand i forkant da marengsbunnene kan stekes ferdige og oppbevares tørt og i romtemperatur i flere dager. På selve festdagen gjenstår det kun å dekke kakene med et lag krem og toppe med ønsket kombinasjon av bær og frukt. Denne varianten bruker gode smaker av bringebær, nektarin og frisk bringebærsaus.
Server pavlovaen med det samme den har blitt toppet med krem, bær og saus, da bunnen fort blir bløt.

Ingredienser

6
porsjoner

Pavlova

  • 3 stk eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 0.5 ts bakepulver

Bærsaus

  • 100 g bringebær
  • 50 g sukker

Fyll til pavlova

  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk nektarin
  • 125 g bringebær, ferske

Til servering

  • 1 håndfull pistasjnøtter, hakkede, kan sløyfes
  • melis, drysses over før servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pavlova

  • 3 stk eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 0.5 ts bakepulver

Bærsaus

  • 100 g bringebær
  • 50 g sukker

Fyll til pavlova

  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk nektarin
  • 125 g bringebær, ferske

Til servering

  • 1 håndfull pistasjnøtter, hakkede, kan sløyfes
  • melis, drysses over før servering
Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Visp eggehvitene til de blir stive. Tilsett sukkeret og bakepulveret og pisk videre til du får en skinnende og stiv marengs.
Visp eggehvitene til de blir stive. Tilsett sukkeret og bakepulveret og pisk videre til du får en skinnende og stiv marengs.
Bruk en skje til å fordele marengs til 6 små sirkler på en bakepapirkledt stekeplate.
Stek marengsen midt i ovnen i 1 time. Skru av ovnen og la bunnene stå i ovnen til ovnen har blitt kald.
Lag bærsaus ved å kjøre sammen bringebær og sukker med en stavmikser. Du kan også bruke en gaffel til å mose bær og sukker sammen dersom du ikke har stavmikser.
Press bærene gjennom en finmasket sil slik at du får en glatt saus uten steiner.
Pisk fløten til myk krem. Del nektarinen i to og fjern steinen. Skjær nektarinen i tynne båter.
Legg en topp med krem på hver marengsbunn. Legg noen nektarinbåter og bringebær over kremen og ringle over bærsaus. Dryss over hakkede pistasjnøtter og eventuelt litt melis. Serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Visp eggehvitene til de blir stive. Tilsett sukkeret og bakepulveret og pisk videre til du får en skinnende og stiv marengs.
Visp eggehvitene til de blir stive. Tilsett sukkeret og bakepulveret og pisk videre til du får en skinnende og stiv marengs.
Bruk en skje til å fordele marengs til 6 små sirkler på en bakepapirkledt stekeplate.
Stek marengsen midt i ovnen i 1 time. Skru av ovnen og la bunnene stå i ovnen til ovnen har blitt kald.
Lag bærsaus ved å kjøre sammen bringebær og sukker med en stavmikser. Du kan også bruke en gaffel til å mose bær og sukker sammen dersom du ikke har stavmikser.
Press bærene gjennom en finmasket sil slik at du får en glatt saus uten steiner.
Pisk fløten til myk krem. Del nektarinen i to og fjern steinen. Skjær nektarinen i tynne båter.
Legg en topp med krem på hver marengsbunn. Legg noen nektarinbåter og bringebær over kremen og ringle over bærsaus. Dryss over hakkede pistasjnøtter og eventuelt litt melis. Serveres med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?