Til hovedinnhold

Kyllingspyd med chilisaus og couscoussalat

1 h 30 min
23 varer
539
Kyllingspyd med chilisaus og couscoussalat

- Hardbarka grillere tenker ikke sunnhet når de skal grille, skriver Jan Ivar Nykvist i sin grillbok Glød.
- Men grillmat kan være både god og sunn hverdagsmat - som disse kyllingspiddene med hot chilisaus og couscoussalat. 

Tips I: Hvis du bruker trespidd, så husk å legge dem i bløt i 30 minutter før du bruker dem. Da tar de ikke fyr så lett. 

Tips II: Couscoussalaten kan du gjerne lage ferdig tidligere på dagen og la stå i kjøleskapet. Ta den fram en time før gjestene kommer, slik at den blir romtemperert. Da kommer alle smakene mer til sin rett.

Foto: Stian Borch/Gyldendal Norsk Forlag.

Ingredienser

4
porsjoner

Kyllingspidd

  • 800 g kyllingbryst
  • 3 ss rapsolje
  • salt og kvernet pepper

Chilisaus

  • 0.5 ss harissa
  • 3 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss limesaft
  • 3 ss honning
  • 3 ss koriander, finhakket

Couscoussalat

  • 2 dl couscous
  • 2 dl eplejuice
  • 8 stk asparges
  • 2 stk grillede paprika
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 4 ss sukkererter
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sitronsaft

Epletzatziki

  • 1 stk eple, grønt
  • 4 ss gresk yoghurt
  • salt og kvernet pepper

tilbehør

  • 2 stk banan
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss peanøtter, salte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kyllingspidd

  • 800 g kyllingbryst
  • 3 ss rapsolje
  • salt og kvernet pepper

Chilisaus

  • 0.5 ss harissa
  • 3 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss limesaft
  • 3 ss honning
  • 3 ss koriander, finhakket

Couscoussalat

  • 2 dl couscous
  • 2 dl eplejuice
  • 8 stk asparges
  • 2 stk grillede paprika
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 4 ss sukkererter
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sitronsaft

Epletzatziki

  • 1 stk eple, grønt
  • 4 ss gresk yoghurt
  • salt og kvernet pepper

tilbehør

  • 2 stk banan
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss peanøtter, salte
Chilisaus: Bland alle ingrediensene til en jevn saus.
Kyllingspidd: Kutt kyllingbrystene på langs, og tre dem på spidd. Pensle kyllingspiddene med rapsolje og krydre dem med salt og pepper.
Legg spiddene på direkte varme på grillen til de får fint grillmønster rundt hele. Flytt dem over på indirekte varme. Grill videre i 4–10 minutter. Tiden kommer litt an på hvor store spidd du har laget. Hvis du er usikker, så kan du bruke steketermometer. Spiddene er ferdig når kyllingen har kjernetemperatur på 60 °C.
Mot slutten av steketiden pensler du kyllingspiddene med chilisausen. Nå er det viktig at du følger godt med. Chilisausen  inneholder sukker, noe som gjør at den brenner seg fort.
Couscoussalat: Kok aspargesen i lettsaltet vann til de begynner å bli myke. Avkjøl i kaldt vann. Kutt grillet paprika, fennikel, vårløk og sukkerertene i like små terninger.
Kok opp eplejuicen. Ha i couscous og dra kjelen til side.
La eplejuicen trekke inn i couscousen, og rør opp med en gaffel. Vend inn 4 ss olivenolje.
Pensle aspargesen med litt rapsolje og grill dem på direkte varme til de har fått fin farge. Del opp i like biter og vend inn i
couscousen sammen med paprika, fennikel, vårløk, sukkererter
og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
Epletzatziki: Skrell eplet. Riv det grovt eller kutt i tynne strimler (gjerne på et rivjern). Vend eplet inn i yoghurten og smak til med salt og pepper.
Tilbehør: Del banen i to og del hver halvdel i to på langs. Pensle bananen med olje og grill på direkte varme i omtrent fire minutter til du får en gyllen, fin farge. Grovhakk peanøttene og strø dem over kyllingen rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Chilisaus: Bland alle ingrediensene til en jevn saus.
Kyllingspidd: Kutt kyllingbrystene på langs, og tre dem på spidd. Pensle kyllingspiddene med rapsolje og krydre dem med salt og pepper.
Legg spiddene på direkte varme på grillen til de får fint grillmønster rundt hele. Flytt dem over på indirekte varme. Grill videre i 4–10 minutter. Tiden kommer litt an på hvor store spidd du har laget. Hvis du er usikker, så kan du bruke steketermometer. Spiddene er ferdig når kyllingen har kjernetemperatur på 60 °C.
Mot slutten av steketiden pensler du kyllingspiddene med chilisausen. Nå er det viktig at du følger godt med. Chilisausen  inneholder sukker, noe som gjør at den brenner seg fort.
Couscoussalat: Kok aspargesen i lettsaltet vann til de begynner å bli myke. Avkjøl i kaldt vann. Kutt grillet paprika, fennikel, vårløk og sukkerertene i like små terninger.
Kok opp eplejuicen. Ha i couscous og dra kjelen til side.
La eplejuicen trekke inn i couscousen, og rør opp med en gaffel. Vend inn 4 ss olivenolje.
Pensle aspargesen med litt rapsolje og grill dem på direkte varme til de har fått fin farge. Del opp i like biter og vend inn i
couscousen sammen med paprika, fennikel, vårløk, sukkererter
og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
Epletzatziki: Skrell eplet. Riv det grovt eller kutt i tynne strimler (gjerne på et rivjern). Vend eplet inn i yoghurten og smak til med salt og pepper.
Tilbehør: Del banen i to og del hver halvdel i to på langs. Pensle bananen med olje og grill på direkte varme i omtrent fire minutter til du får en gyllen, fin farge. Grovhakk peanøttene og strø dem over kyllingen rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?