Til hovedinnhold

Pasta med pancetta og spicy tomatsaus

30 min
8 varer
495
Pasta med pancetta og spicy tomatsaus

Søte tomater og salt pancetta er perfekt følge til pasta. 
Pancetta er speket og krydret (som oftest pepper og nellik) sideflesk, ligner vårt bacon men er ikke røkt. Du kan erstatte pancetta med lettsaltet flesk, tørrsaltet bacon eller rester av spekeskinke. 
Husk å bruke gode tomater: gode tomater=god tomatsaus!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 350 g pasta
  • 150 g pancetta, kan erstattes med bacon
  • 0.5 ts tørket chili
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g hermetiske tomater
  • 0.75 dl parmesan, eller pecorino

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g pasta
  • 150 g pancetta, kan erstattes med bacon
  • 0.5 ts tørket chili
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g hermetiske tomater
  • 0.75 dl parmesan, eller pecorino
Skjær pancettaen i små biter. Fres pancettaen sprø og gyllen i olivenolje en stor panne med høye kanter. Tilsett chili og pepper og fres i 15 sekunder. Tilsett løk og hvitløk og fres alt videre over middels varme til løken er helt myk, omtrent ti minutter.
Bruk hendene og skvis tomatene i mindre biter, fjern eventuelle stilkefester. Hell tomatene over i pannen og la det hele syde videre i 15-20 minutter, til sausen har tyknet.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk omtrent en spiseskje salt per liter, smak på vannet!). Når pastaen er «al dente», eller aller helst et lite minutt før, løfter du den rett fra vannet og over i tomatsausen. La alt koke sammen i et lite minutt eller to, spe med en skvett av kokevannet slik at sausen får en saftig og god konsistens. Dryss over osten og server straks!
woman cooking

Bon appetit!

Skjær pancettaen i små biter. Fres pancettaen sprø og gyllen i olivenolje en stor panne med høye kanter. Tilsett chili og pepper og fres i 15 sekunder. Tilsett løk og hvitløk og fres alt videre over middels varme til løken er helt myk, omtrent ti minutter.
Bruk hendene og skvis tomatene i mindre biter, fjern eventuelle stilkefester. Hell tomatene over i pannen og la det hele syde videre i 15-20 minutter, til sausen har tyknet.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk omtrent en spiseskje salt per liter, smak på vannet!). Når pastaen er «al dente», eller aller helst et lite minutt før, løfter du den rett fra vannet og over i tomatsausen. La alt koke sammen i et lite minutt eller to, spe med en skvett av kokevannet slik at sausen får en saftig og god konsistens. Dryss over osten og server straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?