Til hovedinnhold

Daimiskake med kjeksbunn

30 min
10 varer
1.4k
Daimiskake med kjeksbunn

Daimiskake er supergodt og perfekt å servere på en av vårens mange festdager. Det beste med iskaker er at de i tillegg til å smake godt, også kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseboksen fram til servering. Denne varianten har en skikkelig god kjeksbunn.

I denne oppskriften er det tilsatt noen plater gelatin i isen, slik at den holder seg lengre uten å smelte når den settes fram på bordet.

Ingredienser

10
porsjoner

Kjeksbunn

  • 12 stk digestive-kjeks
  • 50 g smør, smeltet
  • 4 plate(r) Daim
  • 3 plate(r) gelatin
  • 3 stk egg, hviter og plommer separert
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl fløte
  • 0.5 dl vann, kokende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 12 stk digestive-kjeks
  • 50 g smør, smeltet
  • 4 plate(r) Daim
  • 3 plate(r) gelatin
  • 3 stk egg, hviter og plommer separert
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl fløte
  • 0.5 dl vann, kokende
Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smeltet smør.
Trykk blandingen av kjeks og smør i bunnen av en springform på omtrent 24 cm.
Knus sjokoladen til små biter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 10 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 0,5 dl kokende vann.
La vannet med gelatinen avkjøle litt før det tilsettes i kakerøren.
Knekk og skill eggene i eggehvite og plommer. Pisk hvitene stive og sett til side.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig.
Visp crème frâiche luftig og rør inn vaniljesukker og blandingen av eggeplommer og sukker.
Visp fløten til myk krem og rør inn i kakerøren.
Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene i røren.
Rør inn gelatinblandingen og cirka halvparten av den finhakkede Daim-sjokoladen. Hell fyllet over kjeksbunnen i kakeformen. 
Sett kaken i fryseboksen i minst 4 timer, gjerne over natten.
Ta kaken opp fra fryseren ca et kvarter før servering, slik at den blir mykere å skjære i. Dekorer kaken med resten av den hakkede Daim-sjokoladen.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smeltet smør.
Trykk blandingen av kjeks og smør i bunnen av en springform på omtrent 24 cm.
Knus sjokoladen til små biter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 10 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 0,5 dl kokende vann.
La vannet med gelatinen avkjøle litt før det tilsettes i kakerøren.
Knekk og skill eggene i eggehvite og plommer. Pisk hvitene stive og sett til side.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig.
Visp crème frâiche luftig og rør inn vaniljesukker og blandingen av eggeplommer og sukker.
Visp fløten til myk krem og rør inn i kakerøren.
Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene i røren.
Rør inn gelatinblandingen og cirka halvparten av den finhakkede Daim-sjokoladen. Hell fyllet over kjeksbunnen i kakeformen. 
Sett kaken i fryseboksen i minst 4 timer, gjerne over natten.
Ta kaken opp fra fryseren ca et kvarter før servering, slik at den blir mykere å skjære i. Dekorer kaken med resten av den hakkede Daim-sjokoladen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?