Til hovedinnhold

Tacopai

1 h 30 min
19 varer
378
Tacopai
Jenny Grimsgård

Er du litt lei vanlig taco? Da bør du forsøke deg på en tacopai!

Det er viktig at du arbeider raskt, og du må ikke elte deigen for lenge hvis paibunnen skal bli sprø og god. Når du har laget en porsjon tacokrydder, kan du oppbevare det som er til overs i et glass med lokk. Bruk det til å krydre for eksempel kjøttboller.

Oppskriften er hentet fra «Tinas oppskrifter for unge kokker».

Ingredienser

6
porsjoner

Paibunn

  • 50 g smør, romtemperert
  • 4 dl hvetemel
  • 1.5 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt

Kjøttdeigfyll

  • 2 stykker løk, eller sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • olje, til steking
  • 800 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper, sort eller hvit

Tacokrydder

  • 3 ts malt koriander
  • 3 ts oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • 3 ts spisskummen
  • 0.25 ts kajennepepper

Lokk

  • 5 dl crème fraîche
  • 4 ss majones
  • 4 dl revet ost, gjerne lagret cheddar

Tilbehør

  • 1 pose salat, blandet, grønn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Paibunn

  • 50 g smør, romtemperert
  • 4 dl hvetemel
  • 1.5 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt

Kjøttdeigfyll

  • 2 stykker løk, eller sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • olje, til steking
  • 800 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper, sort eller hvit

Tacokrydder

  • 3 ts malt koriander
  • 3 ts oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • 3 ts spisskummen
  • 0.25 ts kajennepepper

Lokk

  • 5 dl crème fraîche
  • 4 ss majones
  • 4 dl revet ost, gjerne lagret cheddar

Tilbehør

  • 1 pose salat, blandet, grønn
Forvarm stekeovnen til 200 grader med over- og undervarme.
Lag først paibunnen. Bland alle ingredienser og elt sammen for hånd.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken, ha deigen over på benken og kjevle den ut til den blir så stor at den dekker bunn og kanter i din paiform. Legg paibunnen over paiformen.
Skrell løk eller sjalottløk og skjær i tynne ringer. Skrell hvitløkfeddene og knus dem.
Varm olje i en stekepanne og fres løk eller sjalottløk og hvitløk til de får litt farge.
Legg løken mot ytterkanten på stekepannen og brun deretter kjøttdeigen sammen med tacokrydderet.
Bland kjøttdeig og løk når alt er ferdig brunet. Ha på salt og pepper.
Fyll paiskallet med kjøttdeigfyll.
Bland crème fraîche og majones i en bolle. Fordel blandingen over kjøttdeigfyllet og dryss ost over toppen.
Sette formen midt i stekeovnen og stek paien i 20-30 minutter.
Spis paien varm eller lunken med en blandet grønn salat til.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 200 grader med over- og undervarme.
Lag først paibunnen. Bland alle ingredienser og elt sammen for hånd.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken, ha deigen over på benken og kjevle den ut til den blir så stor at den dekker bunn og kanter i din paiform. Legg paibunnen over paiformen.
Skrell løk eller sjalottløk og skjær i tynne ringer. Skrell hvitløkfeddene og knus dem.
Varm olje i en stekepanne og fres løk eller sjalottløk og hvitløk til de får litt farge.
Legg løken mot ytterkanten på stekepannen og brun deretter kjøttdeigen sammen med tacokrydderet.
Bland kjøttdeig og løk når alt er ferdig brunet. Ha på salt og pepper.
Fyll paiskallet med kjøttdeigfyll.
Bland crème fraîche og majones i en bolle. Fordel blandingen over kjøttdeigfyllet og dryss ost over toppen.
Sette formen midt i stekeovnen og stek paien i 20-30 minutter.
Spis paien varm eller lunken med en blandet grønn salat til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?