Til hovedinnhold

Sitronkjeks med lime og basilikum

30 min
10 varer
452
Sitronkjeks med lime og basilikum

Dette blir garantert vårens og sommerens favoritt. Her får du sitroncookies eller småkaker med lime og basilikum, som passer ypperlig til kos i solveggen, i tursekken eller til kaffekoppen på terrassen. Lag gjerne en stor porsjon med det samme du er i gang, da disse vil forsvinne nesten med det samme. Om du skulle få noen til overs, holder de seg fint noen uker oppbevart i en lufttett boks.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 120 g smør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
  • 1 stk lime, kun skallet, finrevet
  • 2 ss basilikumblader, finhakket
  • 200 g hvetemel
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 120 g smør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
  • 1 stk lime, kun skallet, finrevet
  • 2 ss basilikumblader, finhakket
  • 200 g hvetemel
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett egget, vaniljesukker, basilikum og sitrusskallet. Bland godt sammen.
Bland sammen mel, natron og salt, og rør inn i smørblandingen. Rør godt sammen til en fast og myk deig.
Rull forsiktig små kuler av deigen. Bruk ca. 1 toppet teskje per kule.
Legg kulene med litt mellomrom på et bakepapirkledt stekebrett. Stek kjeksene midt i ovnen i 9 minutter eller til de har blitt gylne rundt kanten. De skal være litt myke i midten.
Oppbevar kjeksene i en boks med lokk, så de ikke blir tørre og harde.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett egget, vaniljesukker, basilikum og sitrusskallet. Bland godt sammen.
Bland sammen mel, natron og salt, og rør inn i smørblandingen. Rør godt sammen til en fast og myk deig.
Rull forsiktig små kuler av deigen. Bruk ca. 1 toppet teskje per kule.
Legg kulene med litt mellomrom på et bakepapirkledt stekebrett. Stek kjeksene midt i ovnen i 9 minutter eller til de har blitt gylne rundt kanten. De skal være litt myke i midten.
Oppbevar kjeksene i en boks med lokk, så de ikke blir tørre og harde.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?