Til hovedinnhold

Tunfiskrøre

15 min
10 varer
545
Tunfiskrøre

Tunfiskrøre, eller tunfisksalat, er den første fiskeretten jeg likte som barn. I vår famile heter den bare «tuna» og har alltid blitt servert som lunsjmat i helger og på koldtbord i familieselskaper som et barnevennlig alternativ.
Den har tradisjonelt kun bestått av tunfisk, løk og rømme, men gjennom kreativ evolusjon har den blitt tilsatt en skje rømme (for syrlighet, men også for konsistens - og fylde!) Nå har jeg tatt steget videre, og bruker en klype finhakket persille, en skje hakkede kapers, litt sennep og en skvis med sitron i tillegg.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 100 g tunfisk
  • 1 ss rødløk
  • 1 ts kapers, helst saltet
  • 2 ts persille
  • 2 ss majones
  • 1 ss rømme
  • 1 ts sennep
  • 2 ts sitronsaft
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g tunfisk
  • 1 ss rødløk
  • 1 ts kapers, helst saltet
  • 2 ts persille
  • 2 ss majones
  • 1 ss rømme
  • 1 ts sennep
  • 2 ts sitronsaft
  • salt
  • pepper
Finhakk rødløk, kapers og persille.
Bland alle ingrediensene i en passende beholder, for eksempel en bolle. Smak til med salt og pepper. Server på ristet brød eller varme rundstykker.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk rødløk, kapers og persille.
Bland alle ingrediensene i en passende beholder, for eksempel en bolle. Smak til med salt og pepper. Server på ristet brød eller varme rundstykker.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?