Til hovedinnhold

Hjemmelaget kjekssjokolade

45 min
7 varer
361
Hjemmelaget kjekssjokolade

Mari Mushom bak den inspirerende matbloggen «Cup and cakes» gir deg oppskriften på hjemmelaget kjekssjokolade.
Pakk den med i tursekken eller nyt den på sofaen. Sprøtt, søtt og godt er det uansett!

Oppbevar sjokoladen i en lufttett boks og den er holdbar i flere uker.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g smør
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g sjokolade
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?