Til hovedinnhold

Briochekrans med vaniljekrem og sjokolade

15 h
9 varer
257
Briochekrans med vaniljekrem og sjokolade

Bak briochekrans med vaniljekrem og sjokolade! Dette er en luftig, myk og utrolig god kake. Du kan dele deigen i to og lage to kranser eller en krans og en halv porsjon sukkerboller.

Ingredienser

2
stk
  • 0.7 dl melk
  • 25 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 5 stykker egg
  • 250 g meierismør, romtemperert, i biter

Til pensling

  • egg

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem
  • 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.7 dl melk
  • 25 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 5 stykker egg
  • 250 g meierismør, romtemperert, i biter

Til pensling

  • egg

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem
  • 150 g mørk sjokolade
Varm melken til omtrent 30 grader. Rør gjæren ut i melken i en bakebolle.
Tilsett mel, salt, sammenpiskede egg og sukker. Kjør deigen ved lav hastighet i fem minutter.
Skrap godt ned langs sidene i bollen, øk hastigheten til middels og kjør deigen videre i omtrent 10 minutter til den har blitt glatt og elastisk.
Skru ned til lav hastighet igjen og tilsett smøret, litt etter litt. Øk hastigheten til litt over middels når alt smøret er tilsatt, og kjør deigen videre i 5-10 minutter til deigen har blitt veldig smidig, blank og elastisk.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenklede over der igjen.
La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i en til to timer, eller til dobbel størrelse. Slå sammen deigen i bollen. Dekk til bollen på nytt med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst 8 timer og helst natten over.
Rull ut den kalde deigen til en lang og jevn pølse (omtrent 70-80 cm lang) og kjevle den ut til et langt rektangel. Smør vaniljekrem jevnt utover leiven og dryss over hakket sjokolade. Rull leiven sammen som en rullekake.
Løft rullen forsiktig over på et stekebrett kledd med bakepapir, og form den til en krans. Bruk en saks og klipp jevne, dype snitt langs utsiden av kransen.
Dekk med plastfolie og la kransen heve i lun romtemperatur til dobbel størrelse. Det tar litt tid - omtrent to timer.
Varm ovnen til 200 grader. Pensle forsiktig kransen med sammenvispet egg og stek den midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Avkjøles på rist. Pynt med sjokoladestriper hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til omtrent 30 grader. Rør gjæren ut i melken i en bakebolle.
Tilsett mel, salt, sammenpiskede egg og sukker. Kjør deigen ved lav hastighet i fem minutter.
Skrap godt ned langs sidene i bollen, øk hastigheten til middels og kjør deigen videre i omtrent 10 minutter til den har blitt glatt og elastisk.
Skru ned til lav hastighet igjen og tilsett smøret, litt etter litt. Øk hastigheten til litt over middels når alt smøret er tilsatt, og kjør deigen videre i 5-10 minutter til deigen har blitt veldig smidig, blank og elastisk.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenklede over der igjen.
La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i en til to timer, eller til dobbel størrelse. Slå sammen deigen i bollen. Dekk til bollen på nytt med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst 8 timer og helst natten over.
Rull ut den kalde deigen til en lang og jevn pølse (omtrent 70-80 cm lang) og kjevle den ut til et langt rektangel. Smør vaniljekrem jevnt utover leiven og dryss over hakket sjokolade. Rull leiven sammen som en rullekake.
Løft rullen forsiktig over på et stekebrett kledd med bakepapir, og form den til en krans. Bruk en saks og klipp jevne, dype snitt langs utsiden av kransen.
Dekk med plastfolie og la kransen heve i lun romtemperatur til dobbel størrelse. Det tar litt tid - omtrent to timer.
Varm ovnen til 200 grader. Pensle forsiktig kransen med sammenvispet egg og stek den midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Avkjøles på rist. Pynt med sjokoladestriper hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?