Til hovedinnhold

Pølse i pinnebrød

30 min
13 varer
120
Pølse i pinnebrød

Pølse i pinnebrød er supergod turmat! Bruk gjerne noen litt digge pølser, som lammepølser eller chilipølser. Topp med karamellisert rødløk, sennep og ruccola til glede for store barn og voksne.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, spelt eller rug
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann, lunkent
  • 1 dl olje, nøytral
  • pølse, gode, gjerne lam
  • sennep, gjerne sterk og syrlig
  • ruccolasalat

Karamellisert rødløk

  • 2 stykker rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, spelt eller rug
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann, lunkent
  • 1 dl olje, nøytral
  • pølse, gode, gjerne lam
  • sennep, gjerne sterk og syrlig
  • ruccolasalat

Karamellisert rødløk

  • 2 stykker rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • salt
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann, og elt deigen glatt og smidig. Virker deigen veldig fast kan du tilsette litt mer vann.
Pakk deigen godt inn i plastfolie eller i en plastpose slik at den ikke tørker på overflaten.
Rens og skjær løken i tynne skiver. Stek løken myk i smøret.
Dryss over sukker og stek løken videre over middels varme til løken er helt myk og karamellisert.
Tilsett eddik og la det koke til all væske har fordampet. Smak løken til med en klype salt.
Snurr en deigpølse rundt hver pølse og stikk det hele på spidd eller pinne. Grill pølsen over glørne på et bål eller grillen. Vri ofte på pinnen, slik at brødet blir jevnt stekt.
Server pølsene med karamellisert løk, sennep og ruccolasalat.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann, og elt deigen glatt og smidig. Virker deigen veldig fast kan du tilsette litt mer vann.
Pakk deigen godt inn i plastfolie eller i en plastpose slik at den ikke tørker på overflaten.
Rens og skjær løken i tynne skiver. Stek løken myk i smøret.
Dryss over sukker og stek løken videre over middels varme til løken er helt myk og karamellisert.
Tilsett eddik og la det koke til all væske har fordampet. Smak løken til med en klype salt.
Snurr en deigpølse rundt hver pølse og stikk det hele på spidd eller pinne. Grill pølsen over glørne på et bål eller grillen. Vri ofte på pinnen, slik at brødet blir jevnt stekt.
Server pølsene med karamellisert løk, sennep og ruccolasalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?