Til hovedinnhold

Pinnebrød

15 min
7 varer
354
Pinnebrød

Her er en enkel opp skrift på pinnebrød som kan varieres i det uendelige. Deigen kan krydres med tørkede urter, som timian, oregano eller rosmarin, eller du kan blande inn for eksempel litt hakkede soltørkede tomater eller revet ost. Du kan også lage en søt variant av pinnebrød med sukker og kanel.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, spelt eller rug
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann, lunkent
  • 1 dl olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, spelt eller rug
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann, lunkent
  • 1 dl olje, nøytral
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann, og elt deigen glatt og smidig. Virker deigen veldig fast, kan du tilsette litt mer vann.
Pakk deigen godt inn i plastfolie eller i en plastpose, slik at den ikke tørker på overflaten.
Del deigen i biter og klem eller rull ut deigen. Stek brødet på spidd eller pinne over glørne på bål eller grill.
Snu på pinnen ofte, slik at brødet blir jevnt stekt uten å bli svidd.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann, og elt deigen glatt og smidig. Virker deigen veldig fast, kan du tilsette litt mer vann.
Pakk deigen godt inn i plastfolie eller i en plastpose, slik at den ikke tørker på overflaten.
Del deigen i biter og klem eller rull ut deigen. Stek brødet på spidd eller pinne over glørne på bål eller grill.
Snu på pinnen ofte, slik at brødet blir jevnt stekt uten å bli svidd.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?