Til hovedinnhold

Torsketaco med guacamole og salsa

45 min
23 varer
533
Torsketaco med guacamole og salsa

Torsketaco er en sunn tacovariant med fisk. Servert med guacamole og salsa blir dette garantert en suksess ved middagsbordet. Annen fisk som for eksempel sei, isgalt eller laks kan også brukes.

Ingredienser

4
porsjoner

Taco

  • 600 g torskefilet, uten skinn og bein
  • tortillalefse
  • agurk
  • salat
  • crème fraîche, eller rømme
  • smør, til steking

Kryddermiks

  • 1 ss korianderfrø, knuste
  • 0.5 ss fennikelfrø, knuste
  • 2 ss spisskummen, malt
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss chilipulver

Frisk tomatsalsa

  • 400 g tomat, modne
  • 1 stk rød chili, liten
  • 1 stk rødløk, liten
  • limesaft
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • koriander, hakket og frisk

Guacamole

  • 2 stykker avokado, modne
  • 1 stk lime
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss rødløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, rensetforfrø, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Taco

  • 600 g torskefilet, uten skinn og bein
  • tortillalefse
  • agurk
  • salat
  • crème fraîche, eller rømme
  • smør, til steking

Kryddermiks

  • 1 ss korianderfrø, knuste
  • 0.5 ss fennikelfrø, knuste
  • 2 ss spisskummen, malt
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss chilipulver

Frisk tomatsalsa

  • 400 g tomat, modne
  • 1 stk rød chili, liten
  • 1 stk rødløk, liten
  • limesaft
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • koriander, hakket og frisk

Guacamole

  • 2 stykker avokado, modne
  • 1 stk lime
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss rødløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, rensetforfrø, finhakket
Bland sammen alle krydrene til kryddermiksen.
Del avokadoen, fjern steinen og skrap kjøttet over i en liten bolle. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk, løk og chili. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chilien og finhakk løken.  Bland sammen tomater, chili og løk og tilsett et par spiseskjeer olivenolje.  Smak til med limesaft, salt, pepper og sukker. Rør inn godt med hakket koriander.
Skjær torsken i jevne biter. Krydre torskebitene med to til tre spieskjeer av kryddermiksen og et par gode klyper salt.
Stek bitene over middels høy varme i omtrent to minutter. Stek gjerne i en blanding av smør og olje.
Tilsett to store spiseskjeer crème fraîche og la det hele surre sammen i ett minutt, eller til fisken er gjennomstekt. Serveres straks med ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle krydrene til kryddermiksen.
Del avokadoen, fjern steinen og skrap kjøttet over i en liten bolle. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk, løk og chili. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chilien og finhakk løken.  Bland sammen tomater, chili og løk og tilsett et par spiseskjeer olivenolje.  Smak til med limesaft, salt, pepper og sukker. Rør inn godt med hakket koriander.
Skjær torsken i jevne biter. Krydre torskebitene med to til tre spieskjeer av kryddermiksen og et par gode klyper salt.
Stek bitene over middels høy varme i omtrent to minutter. Stek gjerne i en blanding av smør og olje.
Tilsett to store spiseskjeer crème fraîche og la det hele surre sammen i ett minutt, eller til fisken er gjennomstekt. Serveres straks med ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?