Til hovedinnhold

Fersk suppe med oksekjøtt og byggryn

2 h
13 varer
249
Fersk suppe med oksekjøtt og byggryn

Mange har tradisjon for å spise bare grønnsaker fra suppen som forrett, og deretter spise kjøttet sammen med kokte poteter og løksaus til hovedrett.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg bog
  • 10 stk pepper, korn
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk gulrot
  • 0.5 stk sellerirot
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 stk løk
  • 3 stilk stangselleri
  • 4 stk poteter
  • 1 dl byggryn
  • bladpersille
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg bog
  • 10 stk pepper, korn
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk gulrot
  • 0.5 stk sellerirot
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 stk løk
  • 3 stilk stangselleri
  • 4 stk poteter
  • 1 dl byggryn
  • bladpersille
  • salt
  • pepper
Kok opp vann, nok til å dekke kjøttet, legg i kjøttet sammen med pepperkorn og laurbærblad. Skru ned temperaturen, og la kjøttet trekke på svak varme i ca. én time. Skum av når det danner seg grums på overflaten. Dette gir en klarere suppe.
Byggrynene bløtes i kokende vann, for så å ligge og svelle i vannet natten over. Sil av vannet, og la grynene koke med i suppen i minst 30 minutter.
Ta ut kjøttet og skjær det opp i passe biter. Sil kraften, slik at du får bort pepperkorn og laurbærblad.
Del opp alle grønnsakene og løken i omtrent like store biter. Legg dette i gryten sammen med kjøttbitene og byggryn. La suppen småkoke i ca. ti minutter før du legger i potetbitene.
Kok suppen til potetene er møre. Smak til med salt og server suppen rykende varm med persilledryss.
Løksaus lager du slik: Smelt margarin eller smør (ca 40 gram), ha i 3 spiseskjeer hvetemel mens du rører hele tiden. Tilsett kraft fra suppen, ca 5 desiliter, og la koke opp. Tilsett ca 2 spiseskjeer finhakket løk og la koke ca ti minutter. Før servering tilsettes 1 - 2 teskjeer sukker og ca 1 kork eddik.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann, nok til å dekke kjøttet, legg i kjøttet sammen med pepperkorn og laurbærblad. Skru ned temperaturen, og la kjøttet trekke på svak varme i ca. én time. Skum av når det danner seg grums på overflaten. Dette gir en klarere suppe.
Byggrynene bløtes i kokende vann, for så å ligge og svelle i vannet natten over. Sil av vannet, og la grynene koke med i suppen i minst 30 minutter.
Ta ut kjøttet og skjær det opp i passe biter. Sil kraften, slik at du får bort pepperkorn og laurbærblad.
Del opp alle grønnsakene og løken i omtrent like store biter. Legg dette i gryten sammen med kjøttbitene og byggryn. La suppen småkoke i ca. ti minutter før du legger i potetbitene.
Kok suppen til potetene er møre. Smak til med salt og server suppen rykende varm med persilledryss.
Løksaus lager du slik: Smelt margarin eller smør (ca 40 gram), ha i 3 spiseskjeer hvetemel mens du rører hele tiden. Tilsett kraft fra suppen, ca 5 desiliter, og la koke opp. Tilsett ca 2 spiseskjeer finhakket løk og la koke ca ti minutter. Før servering tilsettes 1 - 2 teskjeer sukker og ca 1 kork eddik.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?