Til hovedinnhold

Sjokoladekake til påske

1 h 30 min
12 varer
994
Sjokoladekake til påske
Trine Sandberg/Trines Matblogg.

Dette er en lettvint sjokoladekake som er perfekt i påsken. Kaken er både kjapp og enkel å lage, og fordi alt kan røres kjapt sammen for hånd, er den også grei å lage på hytta.

Denne påskekaken smaker nydelig, holder seg godt og genererer lite oppvask.

Sjokoladekaken er også god som den er, så du kan gjerne droppe glasuren og bare gi den et lite dryss med siktet melis. Pynt den med det du har tilgjengelig av påskegodt eller friske bær.

Oppskrift: Trine Sandberg/Trines Matblogg.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade, gjerne 70%, grovt hakket
  • 3 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk appelsinskall, revet

Sjokoladekrem

  • 75 g smør, mykt
  • 3 ss kakaopulver
  • 200 g melis
  • 150 g kremost naturell

Pynt

  • 1 porsjon mandelegg, evt. sjokoladeegg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade, gjerne 70%, grovt hakket
  • 3 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk appelsinskall, revet

Sjokoladekrem

  • 75 g smør, mykt
  • 3 ss kakaopulver
  • 200 g melis
  • 150 g kremost naturell

Pynt

  • 1 porsjon mandelegg, evt. sjokoladeegg
Sett stekeovnen på 175 grader.
Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.
Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg.
Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt i hvetemelet.
Vask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet, men bruk kun det oransje, med et zesterjern eller lignende og tilsett i kjelen
Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott.
Kle en form (ca. 22 cm i diameter) med aluminiumsfolie eller bakepapir. Ha røren i formen og sett den midt i ovnen, som er forvarmet til 175 grader. Bruk vanlig over- og undervarme.
Stekes i cirka 25-35 minutter, til kaken er passe stekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk underveis. Hvor lenge du skal steke den, kommer helt an på smak og behag samt stekeovnen din.
Når kaken er avkjølt, kan du lage den deilige kremen som gjør at dette blir en skikkelig godbit.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visper og kjør smøret til det blir kremaktig. Tilsett kakao og melis og kjør det til du får en jevn masse. Tilsett til slutt kremosten og kjør blandingen et par minutter, til den blir kremete.
Bre kremen over kaken. Pynt gjerne med mandelegg, sjokoladeegg eller friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 175 grader.
Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.
Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg.
Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt i hvetemelet.
Vask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet, men bruk kun det oransje, med et zesterjern eller lignende og tilsett i kjelen
Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott.
Kle en form (ca. 22 cm i diameter) med aluminiumsfolie eller bakepapir. Ha røren i formen og sett den midt i ovnen, som er forvarmet til 175 grader. Bruk vanlig over- og undervarme.
Stekes i cirka 25-35 minutter, til kaken er passe stekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk underveis. Hvor lenge du skal steke den, kommer helt an på smak og behag samt stekeovnen din.
Når kaken er avkjølt, kan du lage den deilige kremen som gjør at dette blir en skikkelig godbit.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visper og kjør smøret til det blir kremaktig. Tilsett kakao og melis og kjør det til du får en jevn masse. Tilsett til slutt kremosten og kjør blandingen et par minutter, til den blir kremete.
Bre kremen over kaken. Pynt gjerne med mandelegg, sjokoladeegg eller friske bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?