Til hovedinnhold

Sliders – miniburgere

1 h
20 varer
62
Sliders – miniburgere

Sliders er bitte små burgere, vanligvis ikke mer enn ca 8 cm. i diameter, som er blitt spesielt populære i USA de siste årene.
De gjør seg utmerket til grilling, bursdager og temafester. Server dem klassiske eller topp med ost, bacon og spicy sauser. Miniburgerne er også perfekte som hors-d’œuvre.
Kilde: Foto: Tim Hester/NTB Scanpix.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • solsikkeolje
  • 12 egg
  • hjertesalat
  • 12 hamburgerbrød, små
  • 12 skive(r) brie

Burgere

  • 400 g kjøttdeig, av okse
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 ss dijonsennep

Chiliketchup

  • 5 tomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss timian
  • 3 rød chili
  • rødvinseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • lime

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • solsikkeolje
  • 12 egg
  • hjertesalat
  • 12 hamburgerbrød, små
  • 12 skive(r) brie

Burgere

  • 400 g kjøttdeig, av okse
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 ss dijonsennep

Chiliketchup

  • 5 tomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss timian
  • 3 rød chili
  • rødvinseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • lime
Lag burgerdeig og chiliketchup.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Stek spekeskinken i en stekepanne på medium varme til den er gyllen og sprø. La den tørke av seg på kjøkkenpapir og knekk hver skive i to.
Stek burgerne i olje i stekepannen i fire til fem minutter på hver side, eller til de er brunet og gjennomstekt. Hold burgerne varme under aluminiumfolie til du er klar til å servere.
Stek burgerbrødene i fem minutter.
Stek eggene i olje i stekepannen på medium varme i tre-fire minutter eller til hviten er stivnet og sprø i kantene.
Server burgerne på brugerbrød med chiliketchup, brie, spekeskinke, salat og egg.

Burgere

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Rull ut 12 små burgere. La dem stå under plastfolie i kjøleskapet i et par timer.

Chiliketchup

Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær tomatene i to og legg dem med skinnet ned på et bakepapir på et stekebrett og ha over olivenolje og timianblader. Stek dem i ovnen i en time eller til de er myke. Avkjøl noe og kjør dem så i en blender sammen med chilien. Ha ketchupen over i en liten kjele og ha i rødvinseddik, brunt sukker og litt limesaft. Kok opp og la den småkoke i tre kvarter eller til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Lag burgerdeig og chiliketchup.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Stek spekeskinken i en stekepanne på medium varme til den er gyllen og sprø. La den tørke av seg på kjøkkenpapir og knekk hver skive i to.
Stek burgerne i olje i stekepannen i fire til fem minutter på hver side, eller til de er brunet og gjennomstekt. Hold burgerne varme under aluminiumfolie til du er klar til å servere.
Stek burgerbrødene i fem minutter.
Stek eggene i olje i stekepannen på medium varme i tre-fire minutter eller til hviten er stivnet og sprø i kantene.
Server burgerne på brugerbrød med chiliketchup, brie, spekeskinke, salat og egg.

Burgere

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Rull ut 12 små burgere. La dem stå under plastfolie i kjøleskapet i et par timer.

Chiliketchup

Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær tomatene i to og legg dem med skinnet ned på et bakepapir på et stekebrett og ha over olivenolje og timianblader. Stek dem i ovnen i en time eller til de er myke. Avkjøl noe og kjør dem så i en blender sammen med chilien. Ha ketchupen over i en liten kjele og ha i rødvinseddik, brunt sukker og litt limesaft. Kok opp og la den småkoke i tre kvarter eller til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?