Til hovedinnhold

Kajunsk kreps

1 h
17 varer
29
Kajunsk kreps

Det er lov til å eksperimentere litt med tradisjonene. Server kajunkokte kreps med mais, poteter og løk.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 kg kreps
  • småpoteter
  • 4 maiskolbe
  • 2 løk
  • 8 l vann
  • 1 l pils
  • 4 ss salt
  • 4 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ts pepper
  • kajennepepper
  • 2 dl honning

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 kg kreps
  • småpoteter
  • 4 maiskolbe
  • 2 løk
  • 8 l vann
  • 1 l pils
  • 4 ss salt
  • 4 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ts pepper
  • kajennepepper
  • 2 dl honning
Rist spisskummenfrø, korianderfrø og fennikelfrø i en liten kjele på lav varme i et par minutter, til det lukter godt. Knus frøene i en morter. Ha alle krydderne i en liten bolle og bland godt.
Bland sammen vann, øl og honning i en stor kjele, pisk inn krydderet. Kok opp, legg på lokk og la laken koke i en halvtime. 
Ha i poteter, mais og løk. Kok i ti minutter.
Ha i krepsen og kok videre i fem minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå, med lokk, i ti minutter. Hell laken av og server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskummenfrø, korianderfrø og fennikelfrø i en liten kjele på lav varme i et par minutter, til det lukter godt. Knus frøene i en morter. Ha alle krydderne i en liten bolle og bland godt.
Bland sammen vann, øl og honning i en stor kjele, pisk inn krydderet. Kok opp, legg på lokk og la laken koke i en halvtime. 
Ha i poteter, mais og løk. Kok i ti minutter.
Ha i krepsen og kok videre i fem minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå, med lokk, i ti minutter. Hell laken av og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?